Neizostavni dodatak

Ove jeseni nosimo dizajnerske platnene torbe s porukom

03. studeni 2022.

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX
Zahvaljujemo se restoranu Eateria na ustupljenom prostoru za snimanje

Sponzorirani sadržaj

Praktičan, iznimno cool dodatak koji istovremeno šalje važnu ekološku poruku na koju ne smijemo zaboravljati.

Platnene torbe već su duže vrijeme jedan od omiljenih dodataka i neizostavni suputnik kroz cijeli dan. Više od praktičnog dodatka koji nosi i stilsku funkciju, platnene torbe podsjetnik su koji jasno šalje poruku o važnosti očuvanja okoliša i smanjenju korištenja plastike. Vjerojatno posjedujete jednu s omiljenim motivima ili porukom, no novi favoriti dolaze iz Kauflandovog projekta "Dizajnom za dobre stvari".

Početkom godine, Kaufland je pozvao mlade dizajnere da osmisle motive za platnene vrećice koji će slati jasnu poruku važnosti očuvanja prirode, a rezultat su četiri jedinstvena dizajna, po jedan za svako godišnje doba. S proljetnim i ljetnim dizajnom smo se već upoznali, a s dolaskom hladne sezone, odlučili smo gradom prošetati jesenski i zimski dizajn platnenih torbi. 

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Dakle, osim što ih nosimo u shopping, koristimo ih i u ostalim dnevnim prilikama - od odlaska na posao, popodnevnu kavu ili za jesensku šetnju maglovitim parkom. Naši novinari Srđan Sandić i Lea Ladišić odabrali su omiljene modele Kauflandovih platnenih torbi, a vama ostavljamo na odluku kojim modelom ćete slati pozitivnu poruku o očuvanju okoliša. 

Jesenska torba Ozrena Kisića Modruša donosi ilustraciju koja podsjeća na rad umjetnika Banksyja. Bez puno okolišanja, poručuje nam da je i slatka životinja poput majmuna u stanju naučiti se odnositi odgovorno prema smeću – izgovora više nemamo. Reciklirajmo, nije teško!

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Zimska torba Nore Bolanče poziva na svjesnost pri konzumiranju proizvoda. "Misli prirodno" je njezina poruka, jer sve što imamo, tu je zbog prirode koju ne smijemo izgubiti. Mora nam i dalje biti korisna, samo je ne smijemo zlorabiti.

image

Fotografije: Marko Miščević/CROPIX

Jesenski dizajn platnene torbe s motivom majmuna dostupan je u trgovinama Kaufland diljem zemlje, dok će od 13. prosinca ove godine u prodaji biti zimski dizajn "Misli prirodno". 


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria Glam x Kaufland