Goodbye 2020!

Poklon za kraj godine: unikatna Marmelo torba iza koje je fascinantna priča

29. prosinac 2020.
Ines Madunić
Ines Madunić

Odbrojavamo do 2021. uz najbolje poklone iz radionica domaćih umjetnika, dizajnera i kreativaca! Od 2020. oprostit ćemo se s olakšanjem, a usput možete osvojiti i jedan od predivnih poklona koje smo vam pripremili.

Jedinstven dizajn, vrhunska kvaliteta i komadi s porukom - sve to je Marmelo, brend torbi dizajnerice Dunje Sučić. Uz njezine komade nećete proći nezapaženo, a iako su unikatne, toliko su klasične da ih možete nositi u svakoj prilici. Jedna od najpopularnijih linija je Nu Shu, a priču iza ovog koncepta objasnila nam je dizajnerica. 

"Nu Shu je tajno žensko pismo osmišljeno kao reakcija na rodnu nejednakost u Kini, gdje žene nisu imale isti pristup pismenosti kao i muškarci. Njime su žene svoje poruke mudrosti, nade i snove, kao i tuge i strahove vezle na ručne radove, odjeću te kaligrafijom ispisivale na lepeze. Prenosio se s generacije na generaciju na ženskim druženjima. Oblikovnost proizlazi iz stilizirane reinterpretacije grane šljive, koja je čest motiv u kineskim pejzažima, lepeze na kojima je  Nu Shu pisan i rupčića na koje je vezen. Osnovna nit koja šiva ovu Marmelo Nu Shu priču je inspirirana predajom životnog znanja i mudrosti među ženama različitih generacija, njegovanjem zajedništva i stvaranjem svog tajnog svijeta unatoč zabrani", kaže Dunja Sučić.

Marmelo Nu Shu torbu možete osvojiti u našem nagradnom natječaju na Instagramu. 

Dobitnica: Dusanka Jurlina, Vrsi

Pravila nagradnog natječaja