GG razglednica

Buđenje uz zvuk cvrčaka i šum mora: ljetni favoriti Une Zime Akrap

30. srpanj 2020.
Fotografije: Privatni album 
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Voditeljica i televizijska urednica Dječje televizije Una Zima Akrap svojim razglednicama vodi nas u Bilo, divno mjesto srednjeg Jadrana, koje se nalazi kraj Primoštena. Una nam otkriva gdje fino pojesti, što sluša i čita te u čemu provodi dane na moru.

Na samoj obali nedaleko od grada Primoštena, kako ga nazivaju grad-plaža, nalazi se mjesto Bilo. Televizijska urednica Una Zima Akrap u ovom se mjestu budi uz zvuk cvrčaka i valova i kaže - zaista se odmori, "pročisti" i napuni baterije. Za sve one koji žele miran obiteljski, ali i aktivan odmor, ovo je idealna destinacija, kaže Una koja nam je iz Bila poslala i svoje morske razglednice. Uz divne prizore morske atmosfere, otkriva nam i svoje favorite - bez čega ne ide na plažu, gdje se nude najbolji gastro užitci i koje joj je ljetno štivo. 

O gastronomiji...

U mjestu Bilo izdvojila bih restoran Bila lučica s mediteranskom kuhinjom i svježim ribljim specijalitetima, idiličnim interijerom i spektakularnim pogledom na more. U Primoštenu, pak, možete uživati u tradicionalnim dalmatinskim okusima interpretiranim na moderne načine, i to u restoranima Kamenar i Mediteran, dok je samo 15-ak minuta voženje poznati restoran Pelegrini koji osim lokacijom oduševljava okusima i prezentacijom jela pa si svake godine barem jednom priuštimo ovaj neponovljiv gastronomski doživljaj.   

Moji top komadi za more...

Ljeta na moru uglavnom provodim u kupaćem kostimu jer se odmah ispred kuće nalazi moja omiljena stjenovita plaža tako da mi osim kupaćih kostima, sunčanih naočala i šešira ništa niti ne treba. Na plažu ne idem bez svog sinčića Viktora i kreme zaštitnog faktora 50.

U ljetnoj kozmetičkoj torbici...

U mojoj ljetnoj kozmetičkoj torbici nalazi se uglavnom preparativna kozmetika. Bez kreme Protection UV 50 od Biologique Recherche ne izlazim iz kuće. Navečer stavljam njihov lotion P50. Nakon tuširanja mažem se s najfinijim balzamom za tijelo Le Paradis, Tahiti, koji kožu čini svilenkastom i mirisnom. Leonor Greyl ulje koristim za kosu tijekom dana i na taj način je stalno njegujem.

---

---

Slušam i čitam...

Trenutno čitam knjigu "Vaše kompletno dijete", danskog autora Jespera Juula. Ako imate djecu - pročitajte je! Najviše vremena provodim čitajući Hlapićeve slikovnice koje znam napamet. Goriju Glam čitam redovito, a s vašim portalom završavam dan i na taj način se opuštam. Slušam ljetni girl power hit "Gledaj me" Nike Turković.