Moira je ikona

Obožavate crno-bijele glam kombinacije? Ovo je vaša nova muza

08. listopad 2020.
Fotografije: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Ako niste gledali "Schitt‘s Creek", sad je vrijeme da počnete. Ne samo zbog humora, nego i zbog mode.

Catherine O'Hara nedavno je dobila Emmy za najbolju glavnu žensku ulogu u humorističnoj seriji. Njezina Moira Rose u "Schitt's Creeku" definitivno je urnebesan lik, a ona ju je savršeno portretirala.

Moira je nekadašnja glumica u sapunicama koja je godinama živjela u nezamislivom bogatstvu, a nakon što obitelj izgubi sav novac, osuđena je na život u zabačenom gradiću u motelu.

image
Srebrni detalji uvijek su dobar izbor uz crnu i bijelu

Prvakinja je u sarkazmu, gotovo uopće nije svjesna stvarnog života i potreba normalnih ljudi, a vjeruje da je talentiranija nego što zapravo jest. No, protiv njezinog modnog stila ne može se reći baš ništa.

U bojama ćete ju jako rijetko vidjeti - osim kad je jednom odjenula bež haljinu - uvijek je u crno-bijelim kombinacijama, ponekad s metalik, srebrnim dodacima, iako najviše voli all black everything.

Pa ipak, uvijek je nekako overdressed. Ne postoji odjeća za po doma, sve je dostojno streetstylea, ako ne i neke ozbiljnije prigode. 

Čak i njezina pidžama je strukirana košulja preko koje nosi prsluk. 

Moirin stil temelji se i na slojevitom oblačenju koje je naglašeno kombiniranjem raznih materijala, tekstura i oblika. Detalji i komadi do kože, s perjem, krznom i perlicama njezin su svakodnevni izbor, a uvijek ima i puno masivnog nakita, bile to ogrlice, narukvice, prstenje ili broševi - ili sve od navedenog.  

Što se tiče cipela, uvijek su na petu, često vrtoglavih visina ili pak platformi. 

"Moira se sređuje za svaku prigodu jer ne želi zaboraviti tko je bila i tko mora ponovno biti", rekla je Catherine O'Hara o beskonačnom glamu koji u svakoj epizodi Moira pokazuje. Posebna su priča njezine perike, koje mijenja svaki dan, ovisno o prigodi i raspoloženju.

image
Haljinu s uzorkom i kratkim rukavima nosi na dugačku majicu i gležnjače - ljetne haljine možete lako prilagoditi hladnijem vremenu

Iako je njezin svakodnevni stil možda ipak malo previše za uobičajene situacije, odlična je inspiracija i pokazuje kako s crno-bijelom kombinacijom ne možete pogriješiti. Također, lekcije iz slojevitog oblačenja i kombiniranja različitih tekstura definitivno su nešto što možete naučiti od Moire Rose.