GG interijeri

Trendovi koji unose ljeto u vaš dom tijekom cijele godine

13. kolovoz 2020.
FOTOGRAFIJE: iStock
Ines Madunić
Ines Madunić

Ljeto obožavamo u svim formama i oblicima, pa tako i u interijerima. I to tijekom cijele godine! Imamo nekoliko ideja kako unijeti ljetnu atmosferu u dom detaljima koji će funkcionirati i tijekom hladijih dana.

Još imamo nekoliko tjedana ljeta - barem se nadamo - a čak i ako nam previsoke temperature ne odgovaraju, atmosferu ovog najtoplijeg godišnjeg doba volimo bez obzira na sve. Primjerice, u interijerima. Detalji u domu mogu nas podsjetiti na taj omiljeni period u sredini godine, kad je sve svijetlije i slobodnije. Tri trenda ove sezone u vaš će dom unijeti dašak ljeta čak i usred zime - evo naših ideja. 

Viseća fotelja

Prva asocijacija vjerojatno vam je terasa ili balkon, ali viseće fotelje u posljednje su vrijeme jako popularne i u interijerima. Uglavnom su pletene, a mogu visjeti sa stropa ili dolaze s vlastitim stalkom.

Viseće fotelje pravi su ljetni komad namještaja, ali uz udobne jastučiće i dekice postaju savršeno mjesto za čitanje uz čaj u hladnim, zimskim mjesecima. Također su neočekivani komad u stanu pa daju dodatnu dinamiku prostoru. 

Namještaj od ratana

Ništa ne govori "ljeto" poput ratana, prirodnog materijala koji se uglavnom izvlači tijekom toplijih mjeseci i služi kao vanjski namještaj. No, komadi od ratana u domu unose toplinu svojom bojom i teksturom. Inače, ratan je vrsta palme što znači da ste automatski uveli trope u svoj dom.

Dodatni ljetni osjećaj dobit ćete komadima kao što su komode, pomoćni stolići i police od ratana, koji nisu toliko uobičajeni. Za ljeto ih možete prebaciti na balkon ili terasu. 

Makrame ukrasi

Bilo da u makrame visilicama imate biljke ili samo ukrašavate zid, ova umjetnost pletenja sve je popularnijanu zadnje vrijeme, a ako naginjete kreativnosti, možete ga probati izraditi i sami.

Ovisno o tome kakva je prostorija u koju ćete staviti svoj makrame ukras, birajte između malenog ili nešto većeg, možete ih i kombinirati, a iako su najčešće bijeli, mogu biti i s bojama pa ih probajte uklopiti u stil sobe. Najbolje će se uklopiti u boho stil.