007

Daniel Craig, čovjek zbog kojeg je Bond ostario

11. listopad 2021.
Fotografija: Tim Rooke/Shutterstock

"Za smrt nema vremena“ koji je trenutno u kinima podijelio je kritiku, ali većina nedvojbeno zna da je Craig izvrstan (i seksi) glumac, to se ne da osporiti.

Daniel Craig inače (navodno) dosta ugodno i lagodno kaže "Ne". Nakon što je odigrao Bonda u četiri filma, nakon tada posljednjeg, "Spectre", iz 2015. izjavio je kako više neće igrati tu kultnu ulogu. No, predomislio se i vratio za "No Time to Die", 25. film u nizu o ovomu junaku.

image
Plakat filma "No Time To Die" 
Fotografija: Shutterstock 

Sa 16 godina primljen je u Nacionalno kazalište mladih i preselio se u London, gdje je honorarno radio u restoranima kako bi financirao svoje obrazovanje. Nastupao je s Nacionalnim kazalištem za mlade na gostovanjima u Valenciji i Moskvi pod vodstvom velikog redatelja Edwarda Wilsona. Upisao je Guildhall School of Music and Drama 1988., a diplomirao 1991. nakon trogodišnjeg mentorstva Colina McCormacka, glumca iz Royal Shakespeare Company. Volimo mnoge njegove stavove (i izjavljena osjećanja).

U svijetu James Bonda je ušao s filmom "Casino Royal” davne 2006. godine. Do sada je, ako je vjerovati internetskim procjenama zaradio preko 160 milijuna dolara i navodno ih neće nikome nasljedno, kada za to dođe vrijeme, prepustiti pa ni svojim kćerima. Navodno je samo za ovaj zadnji film dobio honorar od 50 milijuna dolara.

Filmovi s Craigom u glavnoj ulozi već su zaradili više od tri milijarde dolara. Također je dramatično promijenio određene dramaturške smjerove. S Craigovim glumačkim alatkama Bond je ostario, zaljubio se i prvi put zaplakao. Izgubio je smiješak. Tijekom istog razdoblja, Britanija - koju Bond na neki način uvijek predstavlja - doživjela je izvanredna previranja i sumnje u sebe, dogodio se #MeToo i vrlo je nejasno tko su više dobri momci.