gg x La Roche-Posay

Izabel Kovačić o majčinstvu i ravnopravnosti

14. prosinac 2021.

Fotografije: Sanja Jagatić 

Gloria Glam

S vlasnicom modnog brenda Lunilou o izazovima, ravnopravnom roditeljstvu i čarima majčinstva.

S Izabel Kovačić, 28-godišnjom poduzetnicom i majkom jednogodišnjeg sina Ivana, razgovarali smo o izazovnoj godini, odgoju, njezi i sitnicama koje život čine ljepšim. 

Kako biste ukratko opisali godinu na izmaku?

- Ova godina je bila puna suprotnosti. Predivna i strašna te izazovna i opuštena. Svega je bilo.

Uspješno balansirate između poslovnih obveza oko svog brenda Lunilou i majčinstva. Koliko je izazovno?

- I posao s Lunilou, a i majčinstvo se dogodilo planirano, tako da sam bila spremna na sve te izazove. I sve su to bili izazovi koje sam priželjkivala. Naravno da nije lagano i da ima situacija kada mislite da je sve to možda i malo previše, ali uz podršku ostatka obitelji sve se može.

Koje je vaše mišljenje o ravnopravnom roditeljstvu i ulozi oca?

- Mi smo u obitelji uvijek gledali kako mama i tata sve rade zajedno. Zajedno nas odgajaju, zajedno se igraju s nama, zajedno uče s nama i dijele sve kućanske obaveze. Tako da sada kada sestra i ja imamo svoje obitelji ta ravnopravnost nam je nešto prirodno i normalno.

Jeste li jedna od onih mama koje pomno proučavaju svaki proizvod prije korištenja?

- Smatram se opuštenom mamom. Bitno mi je da je moje dijete sretno i zdravo. Naravno da dok je ovako mali veliku pažnju pridajem njezi djeteta. Jako mi je važno da ga kolikotoliko sačuvam od štetnih faktora pa se trudim koristiti nježne proizvode za njegu kože bez sapuna, mirisa i parabena. Dok za odjeću, naravno, uvijek biram Lunilou proizvode od organskog pamuka.

image

ODJEĆA LUNILOU ESSENTIALS I LUNILOU TODDLER

U kojim ritualima najviše uživate?

- Ivan jako voli rutinu kako u dnevnim aktivnostima, tako i u proizvodima koje koristim za njega. Njegovo kupanje nam je ritual u kojem apsolutno svi uživamo. Od prvog dana smo vjerni La Roche - Posay Lipikar liniji. Lipikar AP + Syndet za tuširanje koristimo sve troje, dok Lipikar Baume AP+M koristimo za svakodnevnu njegu njegove osjetljive kože i laganu masažu prije spavanja.

Što biste rekli, kakva ste majka?

- Najbolje da to pitamo Ivana za nekoliko godina.

U čemu najviše uživate kad je u pitanju roditeljstvo?

- U maženju i svim onim novim malim stvarima koje se dogode svaki dan prvi put.