Ugostitelji su među najpogođenijim poduzetnicima ove krize. Naši su ionako jedva preživljavali, iako su do 2020. stvarali puls gradova pa su tako podigli Split i pretvorili ga iz tranzitnog grada u turistički centar prepun života, a Zagreb iz dosadnog wannabe austrougarskog provincijalnog mjestašca u srednjeeuropski grad s nekoliko punktova koji vrve bistroima i streetfood sajmovima. Jedno od lica koja su se istakla u tom procesu je Maja Bučić, Dalmatinka koja je svojom energijom i specifičnom kozmopolitskom životnom pričom osvojila centar Zagreba kad je otvorila Beštiju u dvorištu Masarykove ulice.
Maja je temperamentna, a u sebi spaja Zadar i Njemačku, gene slobodnog duha i organizacije koja je potrebna da bi se održao pogon koji stvara prepoznatljiv potpis okusa kojima se ljudi rado vraćaju. Maja i njezin partner (koji joj je ujedno i suprug!) počeli su s burgerima na Hvaru, a kako će njihova gastronomska priča završiti nakon pandemije, rekla nam je u novoj epizodi ˝Ljudi u koje sam se zaljubila˝ . Razgovarali smo i o mjerama, o razumijevanju naše vlade prema poduzetnicima, o poticanju hrvatskog ugostiteljstva, o tome kako je raditi s ljubavnim partnerom i o tome nedostaje li joj Dalmacija i kako ona vidi Zagreb sada nakon potresa. Razgovor se odvijao u praznoj Beštiji.