GG DREAMS

Kako je ‘San‘ inspirirao naše umjetnike

12. studeni 2021.

Fotografije: Marko Todorov/CROPIX

Pogledajte kako nam je bilo na otvorenju naše izložbe "San" u Galeriji Kranjčar.

Na koliko se sve načina može prikazati san? Sigurni smo, bezbroj. Mi smo to došli do broja 15; ove godine Gloria Glam slavi baš taj rođendan i zato smo u suradnji s Galerijom Kranjčar pronašli isto toliko umjetnika koji su nam dali svoju viziju ove teme. 

Na izložbi "San" svoje radove izložili su Dalibor Martinis, Ana Sladetić, Ivan Prerad, Mihael Klanjčić, Renata Poljak, Željko Kipke, Iva Ćurić, Sibel Latin, Zoltan Novak, Sandro Đukić, Ivan Posavec, Grgur Akrap, Paulina Jazvić, Maša Barišić i Slavka Pavić, pod kustoskim vodstvom Elvire Kranjčar, Vanje Babića i Mladena Lučića. 

Izloženi su radovi različitih umjetničkih formi; doajenka fotografije Slavka Pavić izložila je fotografiju stabla u zimi, mlada umjetnica Iva Ćurić skulpturu, staklenu, uvijek kocku ispunjenu maglom; Dalibor Martinis predstavio je svoj video rad, Ana Sladetić pomaknula je granice svojim radom koji traži da ga se dotakne i da ga tako promijenimo... 

image

Ana Sladetić sa svojim radom

image

Fotografije: Marko Todorov/CROPIX

"San je tema koja je dio svakodnevnog života. Mi imamo paralelne živote - jedno je što živimo u ovoj realnosti, koja često nije, nažalost, prelijepa, a s druge strane imamo i naše snove, koje često pamtimo i zapravo ih ugrađujemo u našu individualnu memoriju. U tom smislu, on sigurno može itekako biti inspirativan za nastanak nekog umjetničkog djela", rekao nam je kustos Vanja Babić. 

image

Iva Ćurić sa svojim radom

image

Dalibor Martinis s video projekcijom

Izložbu "San" ostvarili smo u suradnji s Galerijom Kranjčar i partnerstvom s Barcaffè ESPRESSO, a otvorena je sve do 22. studenog.