Lunar

Koautor naše naslovnice, jedan od najpoznatijih street umjetnika: ‘Dobar crtež je onaj koji izazove emociju‘

05. travanj 2021.
Fotografija: Ivana Nobilo/CROPIX

Slaven Lunar Kosanović koautor je naše naslovnice, uz fotografiju Franje Matkovića i Senje Vild. Lunar je naš daleko najistaknutiji grafiter i street umjetnik. Njegovi radovi nalaze se od Sydneyja, Londona, Berlina, Lisabona do New Yorka i Pariza, a odsad i na našoj naslovnici. S Lunarom smo razgovarali o inspiraciji, crtanju, nastanku naše naslovnice, ali i sreći, ljubavi i modi...

Kada vidite novu naslovnicu magazina Gloria Glam sigurno ćete uočiti okvir koji okružuje glazbenicu i voditeljicu Idu Prester. Intervenciju na fotografiju Franje Matković i Senje Vild odradio je jedan od naših najpoznatijih sreet umjetnika - Slaven Lunar Kosanović. 

"Zapravo sam želio složiti okvir u kojem bi Idin lik dobro funkcionirao. Mislim da se njezina vedrina, pozitivnost i hiperaktivnost dobro uklapaju u iscrtani, floralni okvir kombinacije tonova žute i plave, ubačenih u stilizirani biljni svijet", govori nam umjetnik kojeg smo priveli i na kratak razgovor u kojem nam govori o prvim crtežima i onima dobrim, koji izazivaju emociju, o ulozi suvremenog muškarca i najtežim motivima. 

Novi broj magazina Gloria Glam s Idom Prester i Lunarovim "okvirom" je u prodaji: ne propustite na dar parfem Moschino Toy 2 Bubble Gum i kremu ili masku REN!