Glas koji osvaja

Matija Cvek o pjesmama, imidžu i modnim fetišima

25. lipanj 2020.
Fotografije: Darko Tomas/ Hanza Media
Srđan Sandić
Srđan Sandić

O formuli odijevanja, novoj pjesmi ´Plaža´, ali i drugim "sexy" temama porazgovarali smo s ovim zanimljivim kantautorom.

Matija Cvek mladi je pjevač vrsnog vokala. Prepoznat je po iznimno kvalitetnim nastupima uživo sa svojim bandom The Funkensteins s kojima izvodi kako autorske pjesme tako i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača poput Brune Marsa, Stevieja Wondera, Dine Dvornika i Michaela Jacksona. Slušao sam ga uživo na festivalu "Baš Naš" u Zagrebu koji se održava do 5. srpnja i apsolutno sam se oduševio. Izvrstan interpretator, hrabar autor čije izvođenje drži pažnju i želiš ga ponovo slušati.

Inače, vidljivost je stekao nastupom na nagrađivanoj HRT-ovoj emisiji "A strana", a sudjelovao je i u game showu "Volim Hrvatsku" kao prateći vokal u bendu Ante Gele, te u tom periodu nastupa i kao prateći vokal Jacquesa Houdeka s kojim je nastupio na Eurosongu u Kijevu 2017.godine. 

Za pjesmu "Visine"  napisao je tekst i glazbu uz svog glazbenog producenta Alana Dovića. Ista je postala megahit na YouTubeu u Hrvatskoj s gotovo dva milijuna pregleda.

 Idući singl, pop-funk hit "Praviš me ludim", osvojio je radijske postaje diljem Hrvatske. Surađivao je sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima najpoznatije hrvatske hip hop grupe TBF s kojima je napravio funk pjesmu "Probudi se", a nedavno je izašao s novom pjesmom i spotom za pjesmu "Plaža". Pogledajte intervju, koji je pratio jaki pljusak, ali nam nije nimalo smetao dok smo razgovarali u njegovom omiljenom kafiću Cogito.