gg frajer

Na radaru: Jack Quaid

28. srpanj 2022.

Fotografija: Profimedia

"Vrisak", animirani "Ratovi zvijezda", "The Boys" samo su neke od filmskih/serijskih destinacija ove, sve više izgleda, ozbiljne glumačke zvijezde. E da, gledat ćemo ga i u film "Oppenheimer" Christophera Nolana koji izlazi iduće godine.

Jack Quaid ima 30 godina. Šarmantan i zavodljiv, talentiran i vispren, brz i nasmijan. Pristojan. Obožava jesti puno slatkiša i tjesteninu! Kakvo iznenađenje, reklo bi se, pogotovo u svijetu preprivilegirane holivudske djece, među kojima bi mogao biti na tronu. Zaista, mogao je ne biti ovakav kakvim se barem u medijima predstavlja, mogao se doživljavati puno "ozbiljnijim". Ima "background". Kao mali, naravno, nije znao koliko su mu roditelji zapravo poznati – Meg Ryan i Denis Quaid, slavni holivudski glumci.

Završio je Tisch school of art u New Yorku, program iz eksperimentalnog teatra. Svira klavir i gitaru iako nema nikakve glazbene aspiracije. Kao veliki obožavatelj "Ratova zvijezda",gotovo u svakom intervjuu spomene da želi raditi u toj franšizi, i duhovito pojašnjava da može glumiti i travku unutar scenografije. Ne vjeruje u ljubav na prvi pogled. Kao da se i ima u što vjerovati, zapravo. Stvari treba nazvati pravim imenom, poručuje Quaid. A to "na prvi pogled" se zove zaluđenost.

Ne voli niti TikTok, odnosno svjestan je da je porobljen bivanjem članom dviju društvenih mreža, Instagrama i Twittera. Dan mu započinje klasično lijeno, probudi se i pije što je duže moguće kavu. Izbjegavajući obveze. Kada bi svaki dan mogao sjesti u auto, a sa sobom ponijeti kavu, pustiti glasnu glazbu - to bi bilo to! Tzv. "duhovnost" je kod njega poprilično, potvrđuje u mnogim intervjuima, smještena u anksioznost. Ne gugla svoje snove, jer se boji saznati što mu oni (navodno) poručuju.

image

Jack Quaid u seriji "The Boys"
Fotografija: Profimedia

O roditeljima govori samo najljepše stvari, poput tek ponekih anegdota iz kojih saznajemo da je kao mali nosio mamine hlače jer nije poznavao razliku muške i ženske odjeće, i da je mama došla na set dok je snimao film da vidi ide li sve po planu. Priznaje da je poprilično cool činjenica što mu je baš ona mama. Velika Meg Ryan. Njezin omiljeni film mu je "When Harry met Sally" koji je gledao tek nedavno. Rasplakao se od raznježenosti i nazvao je ne bi li je pohvalio. Ona mu je, kako prepričava, rekla da ga je i ona gledala samo jednom, i to dosta kasno, a on joj je na to navodno dodao da bi ga on stavio na trajno ponavljanje u dnevnom boravku. U intervjuima se redovito šali na pitanje "Koje ti pitanje nikada nisu postavili?", na što on kaže: "Jesu li ti roditelji ikada dali nekakav glumački savjet?”

image

Fotografija: Profimedia

Danas je siguran da želi (jasno) igrati sijaset raznih likova, nema jednu i jedinstvenu viziju svoje karijere. A na spomenutim društvenim mrežama je vrlo opušten.

Quaid zna kako je biti obožavatelj (fan). On je samoproglašeni "štreber za superjunake" koji se kao klinac oblačio u Lukea Skywalkera za Noć vještica, pa ima više razumijevanja od većine kad se radi o ovakvim stvarima. Pogotovo sada kada on postaje taj za kojim se "luduje". Čak ga ni uzavrela mržnja obožavatelja "Igara gladi" – u kojemu je glumio Marvela, zlikovca koji je ubio miljenika obožavatelja Ruea, a koji ga i dalje kude zbog njegovih izmišljenih grijeha deset godina kasnije - nije mogla razljutiti. I, kako stvari stoje, on će još godinama odlaziti na Comic Con u San Diegu, a mi ga nastavljamo gledati u hvaljenoj seriji "The Boys" koju možete pratiti na Amazonu. Quaid je na dobrom putu da postane superjunak, ili barem neka inačica istog.