gg frajer

New It Sexy Man: Elvis novog doba

08. lipanj 2022.

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia 

Baz Luhrmann mu je dao glavnu ulogu a Denzel Washington ga je posebno nahvalio u telefonskom pozivu redatelju. Iznenada i neočekivano. On je New It Sexy Man!

I možda ga upravo zato i glumi u novom biografskom filmu Baza Luhmanna. Kako je Austin Butler, bivša zvijezda Nickelodeona i Disneyja, pobijedio bezbroj drugih mladih glumaca da bi glumio Elvisa? Možda nitko nije toliko oponašan i idoliziran kao Elvis. Sada, Austin Butler preuzima izazov pokušaja da ga uskrsne u biografskom filmu. Ako je Elvis bio pristojan, zgodan i talentiran mlad nametljivac u svijetu glazbe, onda je Butler pristojan, zgodan i talentiran mladi umjetnik u svijetu Elvisovih tumača. Ovaj film kod nas je u kinima od 23. lipnja.

Visok je, s licem koje je trebalo izvući iz časopisa i zalijepiti na zid spavaće sobe: plavo-zelene oči, pramen pješčano plave kose koji mu pada preko čela, usne tako jastučaste da bi mogle biti i memorijska pjena. Kad se nasmiješi, to je najiskreniji osmijeh koji ste vidjeli u životu, fenomenalno! A ako ste u blizini Austina Butlera, statistički gledano, postoji šansa od 98 posto da vam se nasmiješi – to potvrđuju ljudi koji su mu bili u blizini. Čak i kada govori patetične stvari poput: "Možete izgubiti dodir s onim što zapravo jeste. I definitivno sam to doživio kad sam završio sa snimanjem 'Elvisa' – nisam znao tko sam."

Butleru u zadnje vrijeme ide jako dobro. Uspješno je prešao put od sramežljivog klinca koji je odrastao u okrugu Orange u Kaliforniji do optimističnog tinejdžera koji je brusio Disneyjeve i Nickelodeonove projekte s nadom da će napraviti skok u nešto ozbiljnije. Malo po malo, počelo se događati. Možda ste ga prvi put doživjeli uz Selenu Gomez i Luku Sabbata u zombi filmu Jima Jarmuscha "Mrtvi ne umiru" ili kao ludog Mansonovog sljedbenika Texa Watsona u filmskom epu "Bilo jednom... u Hollywoodu" Quentina Tarantina. 

Obitelj mu je nakon snimanja "Elvisa" rekla da ga više ne prepoznaje jer je počeo zvučati potpuno drugačije. "Izašao" je iz tog filma promijenjen na bezbroj načina. Njegov glas ponajviše se promijenio. Tijekom snimanja, njegova devetogodišnja veza s bivšom tinejdžerskom zvijezdom Vanessom Hudgens također je došla do kraja. Tim je povodom izjavio: "Život je pun promjena i moraš pronaći način da se neprestano razvijaš i rasteš."

image

Fotografija: Profimedia 

Otkako se vratio u Los Angeles s raznih snimanja, uživa u rijetkim pauzama između projekata. Naravno, ovo je za njega tek početak. Priča se da je dobio ulogu u filmu "Dune: Part Two" gdje će tumačiti zlikovca Feyd-Rautha Harkonnena (kojeg je u originalu iz 1984. glumio Sting koji nosi kofer). Kada je u pitanju budućnost njegove karijere, želi ulaziti u sve dublje i mračnije uloge. Paul Thomas Anderson jedan je redatelj s kojim umire od želje da radi. Alejandro Iñárritu je drugi.

image

Fotografija: Profimedia 

Butler se uglavnom kloni interneta. Nedavno se fotografirao s manekenkom Kaiom Gerber, a njihov je odnos već predmet raznih nagađanja. Duhovito je kritičan: "Ako ne vidim sliku, onda ona za mene zapravo ne postoji. Ne želim biti baš negativan, ali teško da postoji posao koji prezirem više od paparazza", kaže on. Također, rezolutno reagira i na pritisak pitanja o odnosu s Gerber: "Mislim da ne postoji ništa što bih želio podijeliti o tome, ali hvala vam što ste nam dali prostor."

image

Austin Butler na Met Gali 
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia