Balans

Rad kao izvor sreće

13. kolovoz 2021.
Fotografija: Unsplash

Iako na prvu business wellness zvuči kao oksimoron, radi se o vještini postizanja ravnoteže između optimalne poslovne produktivnosti i slobodnog vremena.

A kako biti produktivan i sretan na poslu u novom GG POP UP PAPERU otkrivaju nam stručnjaci i govore da je kategorija sreće vrlo dinamičan i prevrtljiv pojam, dok je jedan od preduvjeta za sreću u poslovnom svijetu rad koji nam se doima smisleno i koji nas ispunjava. 

"Kategorija sreće u poslovnom okruženju vrlo je dinamičan i prevrtljiv pojam. S jedne strane je izrazito važno biti zadovoljan minulim uspjesima i time zadržati konstruktivnu perspektivu prema budućnosti. Nadalje, obavljanje posla koje nam se doima smisleno i koje nas ispunjava jedan je od preduvjeta za sreću u poslovnom svijetu, koliko god taj pojam u ovom kontekstu bio općenit. S druge strane, ako se čovjek previše "uljulja" u pozitivu i postane nekritičan prema sebi, jasno je da taj smjer ne vodi ničem dobrom", govori nam magistar psihologije Matej Nakić, dok Mirna Koričan Lajtman, doktorica znanosti, upozorava da se danas uspješnost organizacije, uz financijske pokazatelje, mjeri i pokazateljima dobrog upravljanja ljudskim potencijalima kao što su angažiranost zaposlenika, želja za ostankom, broj dana izostanaka... 

Ne propustite novi broj GG POP UP PAPERA u kojem nam stručnjaci govore i kako se nositi s neuspjehom, kako se uspješno fokusirati, kako otkloniti stres, ali i kakva je budućnost rada i leadershipa! 

image
naslovnica paper zšem

gg pop up paper x zšem