#OSTAJEM DOMA

Roko Sikavica iz izolacije: ‘Sutra počinjem vježbati, pročitat ću knjige za koje lažem da sam ih pročitao‘

24. ožujak 2020.
Fotografije: Glorija Lizde

GG ONLINE nova je rubrika u kojoj će naši sugovornici, u ovomu periodu koji je svima i više nego izazovan, slati simpatične, informativne, zabavne, a nekada i samo zabrinute snimke u kojima nas obavještavaju o svom vremenu, o tome kako ga provode, o čemu razmišljaju, čemu se nadaju u ovoj prisilnoj (samo)izolaciji koja nam je svima zajednička.

Roko Sikavica, mladi glumac uvijek spreman na odgovorni društveni angažman, poslao nam je svoj video kojim nas poziva da ostanemo doma, ali i da se prisjetimo satova koje smo izbjegli u školi, spominje i neke youtube vježbe. Pažljivo poslušajte što nam je poručio.

Inače, Sikavica (1994) je rođeni Splićanin. Upisao je 2013. glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Još kao dijete bio je polaznik glumačkih radionica u sklopu GKM-a u Splitu. Glumio je u hrvatskim telenovelama (Ruža vjetrova, Pogrešan čovjek), dugometražnim filmovima (Ne gledaj mi u pijat, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, F20), bio je dio glavne glumačke ekipe u humorističnim serijama (Glas naroda, ‘Ko te šiša), kao gostujuće uloge se pojavljivao u TV dramskim serijama (Crno bijeli svijet, Nestali), snimio je brojne kratkometražne igrane filmove, neki od njih su ostvarile zapažen festivalski uspjeh u kojima je glumio naslovne uloge (Tlo pod nogama, Nas dva, Kontraofenziva). U kazalištu je radio s Oliverom Frljićem (Šest likova traži autora) i s Hrvojem Korbarom (Ćelava pjevačica). Pratimo ga.