Lonely Hearts

Sve je veći broj usamljenih muškaraca

19. kolovoz 2022.

Fotografija: Imaxtree

Osjećaj, praksa, stav - sve je to dio istog fenomena kojeg se jednako boje muškarci i žene, neovisno o svojoj rodnoj ili orijentacijskoj identifikaciji.

Prilike za spojeve za heteroseksualne muškarce sve su manje kako standardi veza u kulturi - rastu. Muškarci (opet: hetero) predstavljaju približno 62% korisnika aplikacije za pronalaženje partnera, što smanjuje njihove šanse za spajanje. Dovoljno značajno. Ti muškarci (često, radi kulture ne - odgoja) moraju riješiti nedostatak vještina kako bi ispunili očekivanja zdravije veze. Mlađi i sredovječni muškarci u ovoj našoj stvarnosti najusamljeniji su u odnosu na mnoge generacije prije njih, a vjerojatno će biti još gore.

image

Fotografija: Imaxtree

Naime, u posljednjih 30 godina muškarci su postali većim dijelom te rastuće skupine "vječnih samaca". I dok zapravo ne morate biti u vezi da biste bili sretni, muškarci su obično sretniji i zdraviji kada su u partnerstvu. Tako su, barem, dosadašnja istraživanja pokazivala. I "kultura življenja" koja je poručivala da žena drži tri kuta kuće. Gluposti. Notorne.

image

Fotografija: Imaxtree

Odabrana tri trenda u "krajoliku veza" sugeriraju da heteroseksualne muškarce čeka težak put u ovoj borbi protiv usamljenosti. Časopis "Psychology today"izdvojio je ključne razloge unutar tih trendova:

Aplikacije za upoznavanje. Bez obzira na to jeste li tek počeli izlaziti ili ste se nedavno razveli i ponovno izlazite, aplikacije za upoznavanje veliki su pokretač novih romantičnih veza u Sjedinjenim Državama. Jedini je problem što su više od 62% korisnika muškarci, a mnoge su žene preopterećene time koliko opcija imaju. Konkurencija u online spojevima je žestoka, a sretni osobni susreti s partnerima iz snova rjeđi su nego ikad.

Standardi odnosa. Uz toliko mogućnosti, ne čudi da su žene sve izbirljivije. Naime, sve veći broj žena (srećom) preferiraju muškarce koji su emocionalno dostupni, dobri komunikatori i dijele slične vrijednosti.

Nedostaci vještina. Za muškarce to znači, u pravilu - izostanak vještina veze koji će, ako se ne riješi, vjerojatno dovesti do manje prilika za spojeve, manje strpljenja za loše komunikacijske vještine i duljih razdoblja u kojima će solirati. Problem za te i takve muškarce je što je emocionalna povezanost "krvotok" zdrave, dugoročne ljubavi. Emocionalna povezanost zahtijeva sve vještine kojima obitelji dosljedno još uvijek ne uče svoje dječake. O drugim institucijama da i ne govorimo. Iako vjerojatno nema šanse da se zaustavi rastuća plima nenamjernih samaca, ipak postoje dobre vijesti. Algoritmi postaju sve složeniji na aplikacijama za upoznavanje, ali i drugim online platformama. Jedna od prednosti je da su sjajni mečevi u porastu. Hinge, aplikacija za spojeve, otkrila je kroz beta probe da je 90% korisnika pozitivno ocijenilo svoj prvi spoj, dok je 72% navelo da želi drugi spoj.

image

Fotografija: Unsplash

Kako muškarci mogu iskoristiti prednosti algoritama? Poboljšajte svoju igru sa svojim ​​mentalnim zdravljem. To znači da idete na individualnu terapiju kako biste riješili svoje nedostatke vještina. To znači cijeniti vlastiti unutarnji svijet i poštivati ​​svoje ideje dovoljno da ih učinkovito komunicirate, ali i propitate. To znači vidjeti intimnost, romantiku i emocionalnu povezanost kao vrijedne ideje i ciljeve kojima se treba voditi vaše vrijeme, vaš trud.

Naposljetku, imamo priliku napraviti revoluciju u romantičnim vezama i uspostaviti nove zdravije norme, počevši od prvog spoja. Vjerojatno će neke od tih romansi biti transformativne i iscjeljujuće, poremetiti generacijsku traumu i uspostaviti svježu (novu) kulturu divljenja i vrednovanja. Sebe. I drugih. Muškarci imaju ključnu ulogu u ovoj transformaciji, ali samo ako idu all-in. To će zahtijevati takvu vrstu predanosti njima samima, vlastitom mentalnom zdravlju, vrsti ljubavi koju žele generirati u ovom svijetu. Dakle, dečki, šansa postoji!