#OSTAJEM DOMA

Umjetnost iz karantene: Tihana Lazović & En Karantogue pjevaju ‘Nek te zagrli‘

04. travanj 2020.
Fotografija: Pedja Milosavljevic/CROPIX
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Poznatu glumicu zamolili smo da nam opiše kako provodi vrijeme u karanteni, a ona nas je iznenadila pjesmom. 

Našu istaknutu glumicu Tihanu Lazović (29) zamolili smo da nam predoči neku od svojih praksi koje obavlja doma, dok je kao i cijeli svijet u karanteni – i jako nas je ugodno iznenadila.

Veliki hit iz 1993. Tonija Cetinskog – "Nek te zagrli" prepjevala je sa svojim curama koje poznaje još iz djetinjstva i poručila:

"Postoji izreka da u Zadru svi znaju pivat i igrat košarku. Nisam sigurna kakve smo s košarkom, ali pivamo cili život (smijeh). Sve smo mi zajedno odrasle, išle zajedno u osnovne škole, pjevale u zborovima, družile se još u pelenama. Sad smo rasute po svijetu, ali nas veže puno toga, prvenstveno ljubav prema glazbi. Sve su to moje prijateljice i izvanredne žene.

U karanteni; neke od nas rade od doma, neke odgajaju djecu, neke rade i odgajaju djecu, a ja uglavnom ne radim ništa (smijeh), ali sve smo izdvojile malo vremena i vratile se u davnu 1993. Jedva čekam da se svijet vrati u normalu i da se napokon svi izgrlimo.

Ovako ja provodim svoju karantenu."

#ostajemdoma

Nazvale su se En Karantogue - Zadranke u karanteni na relaciji Zadar-Zagreb-Beč-Beograd-Barcelona. Odabrani cover 'Nek te zagrli netko sretniji' (T.Cetinski, D.Jelavić, Ž.Krznarić) snimile su telefonima, dok im je video&audio mix down radio Stjepan Marković.