RAZGOVOR

Vladimir Posavec Tušek o instinktima, zadovoljstvu, antijunacima i ljubavi

25. travanj 2023.

Fotografije: Vedran Peteh/CROPIX

Kao umjetnik - slobodnjak djeluje već više od 25 godina. Sutra ga možete gledati u izvanrednoj duodrami posvećenoj Nikoli Tesli na 50. izvedbi iste. Pozornicu dijeli s regionalno obožavanim Momčilom Otaševićem.

Kazalište KaBina, Johnnie Walker hr. i klub Peti kupe pozivaju publiku na 50. izvedbu predstave "Tesla-prilagođavanje Anđela" ovu srijedu, 26.4. u zagrebačkom klubu Peti Kupe. U godini u kojoj obilježavamo 80. obljetnicu smrti Nikole Tesle, KaBina je organizirala veliku regionalnu turneju ove predstave. Vladimir Posavec Tušek redatelj je i glumac ovog komada čiju scenu dijeli s regionalnom zvijezdom Momčilom Otaševićem. U ovom je video - eseju progovorio o instinktu, o (ne)slušanju istog, Nikoli Tesli, osjećaju smrtnosti koji je uvijek povezan s ljubavi, o igranju na "srce", zaljubljenosti u osjećaj zaljubljenosti, o (anti)junacima u životu i na sceni.

image

Fotografije: Vedran Peteh/CROPIX

A ako ćete sutra ili nekada skoro na predstavu, evo kratkog intra: radnja se odvija u posljednjoj noći Teslinog boravka na Zemlji. U njegovu sobu ulazi misteriozni gospodin Smith koji se predstavlja kao novinar Biltena Besmrtnosti. Nikola vrlo brzo shvaća da je riječ o demonu koji je došao po tajnu besmrtnosti. Zavirite kroz ključanicu sobe Hotela New Yorker i prisustvujte ovom intrigantnom trileru, a do tada uživajte u razgovoru s glumcem koji je utjelovio Nikolu Teslu.