GG Talk

Vlatka Kolarović: treba li prognati riječ sreća i je li ljubav najveća katastrofa?

13. svibanj 2022.

Fotografija: Boris Kovačev/CROPIX

Urednica i voditeljica koja je zaslužna za ponajbolje kulturne proizvode koji stižu s HRT-a, ali i okolo. Ona je pravi Kulturträger.

Rođena Puležanka, slavna urednica i voditeljica Vlatka Kolarović progovorila je o ljubavi, povjerenju, sreći, dijalogu, post-istini te izazovima vođenja sebe, ali i drugih. A upravo ona ima što za reći o svim ovim temama: razgovarala je s vodećim umjetnicima i intelektualcima Hrvatske i svijeta, i sama je bila involvirana u niz kulturnih projekata koji su propitivali (i) ove teme.

Između niza hvalevrijednih projekata valja istaknuti sada već kultnu emisiju ˝Drugi format˝, danas ˝Treći format˝ (14 sezona, oko 500 emisija), dvije zapažene izložbe u zagrebačkoj galeriji VN ,pokretanje suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i HRT-a te iniciranje dokumentarnog serijala "Suvremenici". Upravo je na njezin prijedlog i inicijativu, naš proslavljeni umjetnik Dalibor Martinis u emisiji ˝Drugi format˝ izveo svoj slavni performans ˝Razgovor DM s DM iz 1979. godine˝ .

Ljubav

Ljubav kao najveća katastrofa? Međutim, izgleda da je najvažnija ona prijateljska. Što učiniti kada ti život izgleda kao da ga je režirao Woody Allen, a što kada je "potpis" dao Tarantino?

Povjerenje

Razlika između društava izgleda da je u pitanju povjerenja koje se tradicijski daje "na riječ".

Sreća

Treba li tu riječ zauvijek prognati iz jezika? Što astrofizičari imaju za reći na tu poetsku "dosjetku"?

Dijalog

Postoji li "to" uopće? Zašto toliko malo iskreno komuniciramo?

Post – istina

Zašto vjerujemo u ponuđene medijske privide? Zašto vjerujemo u sve laži koje nam se isporučuju?

Voditi sebe / voditi druge

Imamo li uopće pravo na medijski glas koji nam se daje? Kojih moralnih vlastodržaca, autoriteta se ponajviše bojimo?