gg sluša

14 milijuna pregleda u manje od jednog dana: svi vole novu pjesmu Harryja Stylesa

01. travanj 2022.

Mnogi obožavatelji joj pridaju superlativ najemotivnije i najtužnije Harryjeve pjesme, čemu kontriraju vesela melodija i zabavan, dinamičan video. Međutim, u spotu za ‘As It Was‘ važna je simbolika.

Pjesma "As It Was" (Kao što je bilo) izašla je kao single kojim poznati izvođač Harry Styles najavljuje album "Harry's House" (Harryjeva kuća) koji ćemo čitav moći poslušati u svibnju. Na prvo slušanje vesela i poletna, pjesma je zapravo poprilično tužna. Refren se sastoji od ponavljajućih stihova "U ovom svijetu postojimo samo mi // Znaš da nikada neće biti kao što je bilo", a pjesma na momente reprezentira usamljenost, tugu i osjećaj bespomoćnosti pjevača. 

Možda su se upravo iz toga razloga kreatori videa odlučili za potpuni kontrast. Harry nastupa u crvenom kostimu, a njegova partnerica u plavom. Oboje imaju nalakirane nokte u matching boji, a dok plešu, pokreti su im energični i efektni. Možda je scena koja preuzima teret najveće simbolike upravo ona u kojoj njih dvoje trče na rotirajućoj podlozi, zbog koje koliko god se brzo kretali i koliko god se trudili uvijek ostaju na mjestu, jednako udaljeni jedno od drugoga. Impresivni vizuali, umjetnički momenti i ukupna Harryjeva pojava nadmašuju očekivanja i povećavaju uzbuđenje oko dolaska novog albuma. Tko zna što možemo očekivati!