NAJVAŽNIJI PROSTOR U DOMU

5 ideja za mali makeover dnevnog boravka

13. travanj 2020.
Fotografije: Unsplash
Nikolina Krznar
Nikolina Krznar

Inspiracija za interijere za sve koji vole minimalizam: uredite svoj dnevni boravak kako bi vam izolacija prošla u što ugodnijoj atmosferi. 

Ugodan prostor za odmaranje, čitanje knjige ili uživanje u omiljenim serijama - to sve treba biti dnevni boravak, koji većinom određuje ton za uređenje ostatka doma. S obzirom na to da se trenutačno svi izoliramo, izbjegavamo kontakt s drugima i većinu vremena provodimo kod kuće, imamo nekoliko ideja za uređenje prostorije koja je mjesto u kojem se okupljamo s ostatkom obitelji i u kojoj sada provodimo najviše vremena. Ako volite minimalističko uređenje, provjerite naše prijedloge. 

Koristite nježne, kremaste nijanse i drvene detalje, a posebno je poželjna koža krem nijanse, dok se posebno drugačiji dojam može postići i biranjem neobičnih tekstura. 

Dodajte malo boje i živahnosti s omiljenim umjetničkim djelima, koja ne morate nužno objesiti na zid. Svoje postere uokvirite i ležerno ih samo posložite po podu, uz zid. 

Prozirni ili, pak, stakleni stolići ostavit će dojam prostranije sobe, a isto se može postići, kao što već dobro znamo, i s ogledalom. 

Kako je greenery bio trend koji su lani svi obožavali, unesite život u dnevni boravak velikim sobnim biljkama, a detalj koji instantno "podigne" svaki prostor definitivno je cvijeće - nama je ove godine omiljeno bijelo. 

Postignite lijepu atmosferu s toplim svjetlom zahvaljujući velikim stolnim lampama ili, pak, odaberite veliku, papirnatu visilicu koja će postati središnji dio prostorije, dok je jedna od opcija i više manjih, koje se mogu rasporediti iznad ključnih elemenata dnevnog boravka.