Pouke kultne serije

6 lekcija koje smo naučili iz serije ‘Seks i grad‘

18. studeni 2020.
Carrie (Sarah Jessica Parker) i Mr. Big (Christopher Noth) u seriji ˝Seks i grad˝/Profimedia
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Puno ih je i mnoge su zabavne, malo snobovske, ali nerijetko i empatične. Mi smo ih odabrali nekoliko.

1. Ne trebate dijeliti svako uvjerenje sa svojim najboljim prijateljem. Da biste bili najbolji, ne trebate se složiti oko svega. Mnogo ste sjajnija prijateljica/prijatelj ako svojoj najboljoj prijateljici ukažete na to što ona radi loše i izgovorite svoje mišljenje. Prijatelji će cijeniti vašu iskrenost i znat će da je sve što kažete samo za njihovo dobro.

2. Seks bez ljubavi je dobar, ali seks s ljubavlju je još bolji. Carrie & Co. pokazali su nam koliko je pogrešno razmišljati o seksu kao o zabranjenoj ili gadnoj - opasnoj temi. Naučili su nas da je potpuno u redu otvoriti se oko toga, a također su dokazali da je seks (gotovo) uvijek sjajan! 

3. "On" ne mora biti savršen. Ne inzistirajte previše na šarmantnom princu jer ćete možda propustiti priliku da pronađete pravog tipa za sebe. I zapamtite: on obično nikad ne dođe na bijelom konju.

image
Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw u kultnoj seriji ˝Seks i grad˝/ Profimedia

4. Nikada nećete biti u potpunosti zadovoljni. Uvijek će nešto nedostajati. Jednom kad ostvarite san, odmah ćete početi razmišljati o tome što bi vas još moglo učiniti istinski sretnim. I na kraju krajeva nije li život stalna potraga za bajkom kroz hajku?

5. Nikad se ne pomirite s nečim što je manje od vaših očekivanja. Carrie & Co. nas je naučila da ne smijemo odustati od svojih snova i ne smijemo se nagoditi ako to stvarno ne vrijedi.

image
Cynthia Nixon, Kristin Davis, Kim Cattrall, Sarah Jessica Parker/Profimedia

6. U redu je biti sam. Iako mnoge epizode uključuju gospodina Biga i to kako se Carrie morala nositi sa svim usponima i padovima njihove veze, također nam je pokazala da zapravo ne trebate muškarca da biste se smatrali ispunjenom ženom/muškarcem. Ako nije pravi, trebali biste smoći snage za pakiranje stvari i odlazak iz tog odnosa. Dovoljno ste neovisni da preuzmete kontrolu nad svojim životom i krenete ispočetka, čak i ako zbog toga trebate biti sami. Ne treba vam muškarac da shvatite jeste li ispunjeni ili ne.