gg interijeri

6 zaraznih TikTok trendova za uređenje doma

28. travanj 2022.

Fotografija: Unsplash

Kako mali stan učiniti prividno većim, što izbjegavati u garsonijeri i zašto je ‘više je više‘ estetika kojoj bismo trebali težiti poučili su nas trendovi na popularnoj društvenoj mreži.

TikTok može biti izvor izuzetno zanimljivih, praktičnih i korisnih savjeta poput onih vezanih uz dizajn interijera koji su preplavili popularnu društvenu mrežu. Arhitekti, dizajneri interijera, ali i ljudi koji nisu stručnjaci, a imaju iskustva u uređenju doma, podijelili su svoje znanje s publikom pa su tako preporuke, zabrane i analize stambenih prostora zagospodarile TikTokom kao novi trend koji će inspirirati gledatelje na to da ne pristupaju uređenju kao teretu, već kao prilici za istraživanje vlastite kreativnosti. 

Dos and Don'ts

U brzim ali sadržajnim videima stručnjaci nižu savjet za savjetom vezan uz to što treba izbjegavati, a čime se voditi prilikom ispunjavanja stambenog prostora. Tako možete saznati zašto niz uokvirenih sličica i natpisa narušava ljepotu dnevnog boravka, zašto su LED lampice u kuhinji trashy i koje kuhinje su loš odabir ako ih ne stignete redovito održavati.

Studio apartmani

Na društvenim smo mrežama navikli gledati raskoš i obilje, ali s vremena na vrijeme užitak je baciti oko i na manje stanove, koji mogu biti jednako privlačni. Međutim, mali stambeni prostori izazov su za sebe, što je potaklo kreatore videa da podijele savjete i iskustva vezane uz uređenje upravo takvih objekata. 

Maksimalizam

U konstantnom sukobu trenda minimalizma i gomile detalja, potonji trenutno pobjeđuje. Maksimalizam je sve popularniji, "više je više" estetika dominira, a to podrazumijeva raskoš boja, raznolikost tekstura i simboliku detalja koji demonstriraju jedinstveni ukus pojedinaca. Takva su videa oku primamljiva, zarazna i inspirativna, i dobro su došla svima koji su se zasitili čistih linija, ravnih ploha i bež nijanse.

@danidazey To the MAXIMAL ✨ My actual homes over the past 3 years alone 😂 #interiordesigner ♬ original sound - ☆drive45☆

Recenzije prostora

TikTok je poznat po raznim tipovima recenzija pa su se tako brzo proširile i one vezane za dizajn interijera. Influenceri uspoređuju prostore, biraju omiljene, preporučuju neke za inspiraciju ili ističu što na kojem ne valja. Kada se biraju prostori koji će se recenzirati, nerijetko na tapeti budu domovi celebrityja, što publici bude dodatno zanimljivo. Na taj se na taj način ljude educira o dizajnu interijera i odabiru namještaja, ali i potiče da razviju svoj stil.

Kad bi moj ______ bio ______

Riječ je o još jednoj od zaraznih igara koje se mogu naći u virtualnom prostoru. Autori videa pokušavaju odraziti karakter voljene osobe u boji, mirisu, cvijetu, odjevnom predmetu ili prostoriji. "Kad bi moj dečko/pas/majka bio/bila spavaća soba, izgledao/la bi ovako." Na ovaj način pokazuje se na koje je sve načine dizajn interijera odraz našeg karaktera. Što biste vi bili kad biste bili prostorija? Neuredna a udobna spavaća soba? Dizajnerska kuhinja čistih linija? Voditi se ovim pitanjem prilikom uređenja interijera nije loša ideja.

@lizzie.04

i just think he’s pretty in any form and this trends mucho sweet

♬ original sound - bigzitti

Minijature

Ovih su dana u trendu i minijature - sićušni modeli objekata i prostora. Zahtjevan hobi čija izvedba uzima puno vremena posebno je atraktivan kada se pogleda ubrzan na nekoliko desetaka sekundi. Usredotočenost kreatora na detalje impresivna je, a čitav proces budi pravo uzbuđenje, što vlasnicima kućica, što gledateljima iza ekrana. Ovim se trendom ponovno ispisuju granice kreativnosti, posebno u slučaju Ghosthoneyja, korisnika koji je izgradio minijaturnu kuću od smeća koje je skupljao po ulici.

@ghosthoney I made a tiny house out of trash! #miniature ♬ pastel skies - Rook1e