GG SEX TALKS

8 duhovitih i korisnih podcasta o seksu, vezama i dejtanju

10. svibanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Getty Images/iStockphoto
Ines Madunić
Ines Madunić

Ovaj tjedan istražujemo i slušamo podcaste koji se bave seksom u najširem smislu riječi. Intimnost, ljubav, odnosi teme su koje su često još uvijek tabui, a ove se emisije trude to promijeniti.

Možda i niste toliko nabrijani na podcaste, ali ovi bi vam se mogli svidjeti. Seks, veze, dejtanje - esencijalna pitanja o kojima svi vole pričati, a čak i ako ste presramežljivi da biste o njima raspravljali s drugima, možete barem slušati one koji za to imaju hrabrosti.

Izabrali smo osam duhovitih, korisnih i zabavnih podcasta s ovim temama. Svatko im pristupa na nešto drugačiji način, ali cilj svih je riješiti se srama, srušiti tabue i potpuno otvoreno pričati o svim tim intimnim stvarima o kojima puno razmišljamo.

Osim na njihovim web stranicama, većinu podcasta možete slušati na digitalnim streaming servisima, kao što su Apple Podcasts (dostupno na aplikaciji Apple Music, koji je prvih šest mjeseci besplatan u Hrvatskoj), Google Playu, Spotifyu, Stitcheru te SoundCloudu.

CockTales: Dirty Discussions

Kad kažemo da je ovo podcast u kojem se o seksu priča bez dlake o jeziku, stvarno to mislimo. Voditeljice Kiki i Menidah su u različitim životnim fazama, jedna je u vezi, a druga singl, ali ništa ih ne sprječava da vrlo otvoreno pričaju o seksu, vezama, dejtanju i svemu što ima veze s time.

Ponekad imaju gošće, a na početku svakog podcasta zaista podijele recept za jedan koktel. Definitivno preporuke i za njihov Instagram, koji je prepun memeova o seksu i dejtanju.

Doing It

Hannah Witton britanska je YouTuberica koja vloga o seksu i intimnim temama kao što su menstruacija, veze i odnosi, seksualne igračke i hormoni, a podcast "Doing It" uvijek je tematski uz goste. Hannah često govori o ljudima koji imaju zdravstvene poteškoće i njihovom seksualnom životu.

Ona boluje od autoimune bolesti ulcerozni kolitis zbog koje je prije dvije godine bila na operaciji i sada ima stoma vrećicu, koja ima funkciju debelog crijeva. Svoje iskustvo podijelila je s pratiteljima, a njezini su podcasti vrlo živi, zabavni i edukativni.

Dyking Out

Komičarke Carolyn Bergier i Melody Kamali pričaju o svim LGBTQ+ temama i pop kulturi. Njujorčanke svaki tjedan imaju goste s kojima pričaju o "izlaženju iz ormara", rodnim ulogama u vezama, stereotipima o lezbijkama, kako je bilo odrastati gay...

Carolyn i Melody kažu kako je "Dyking Out" LGBTQ+ podcast za sve, ne samo lezbijke pa ih poslušajte na njihovom webu.

Food4Thot

Četiri queer prijatelja pokrenuli su Food4Thot podcast kako bi pričali o zajedničkoj ljubavi prema književnosti, roséu i (gay) seksu. Dennis, Fran, Joseph i Tommy se svi bave pisanjem, a inače su i znanstvenici, sportaši, glazbenici, pjesnici...

Njihove su teme prilično široke, od Beyonce, politike, seksa, Nietzschea do društvenih mreža Mariah Carey. Ponose se time što mogu kombinirati svoju intelektualnost s trash stvarima iz pop kulture, a kroz sve se uvijek provlače teme seksa i veza.
Slušajte ih na njihovom webu.

F**ks Given

Ako pratite YouTube kanal "Come Curious" znate otprilike što vas čeka na "F**ks Given" podcastu. Florence Barkway i Reed Amber svaki tjedan na YouTubeu pričaju o seksu - najboljem, najgorem, o sramu, napaljenosti, pornografiji... A na podcastu o svim tim stvarima pričaju sa svojim gostima.

Florence i Amber su glasne, iskrene i duhovite, a na to nekako uspiju navesti i sve svoje goste. Neće vam biti dosadno uz "F**ks Given".

Girls Gotta Eat

Rayna Greenberg i Ashley Hesseltine su komičarke koje opušteno pričaju o vezama, intimnosti i seksu, s temama kao što su seksi fotke, seks na jednu noć, orgazmima te trendovima u dejtanju kao što su gaslighting i ghosting. Često imaju i goste, a urnebesna zabava uz korisne rasprave je garantirana. Pratite ih na njihovom webu.

Kinda Dating

Sve teme o vezama, dejtanju i singl životu - a i svemu između - pratite na "Kinda Dating" podcastu, pod vodstvom Natashe Chandel, glumice, scenaristice i producentice. "Kako je moguće da svi imamo probleme s povezivanjem?", pita se Natasha, koja pokreće teme kao što su usamljenost, kako prići ljudima, kako raditi na sebi i kako će izgledati seks poslije korone.

Natasha često ugošćuje stručnjake kao što su psiholozi i seksolozi pa ovo nije samo brbljanje nego i prilično koristan podcast. Pratite Kinda Dating na njihovom webu.

Inner Hoe Uprising

Četiri crne feministkinje iz New Yorka pričaju o osobnim iskustvima seksa, veza i svakodnevnog života u Velikoj jabuci. Sam, Rob, Akua i Rebecca dotiču se nekih tabu tema, kao što du masturbacija, seks za vrijeme ramazana, virtualnim dejtovima za vrijeme karantene, seks robotima i seksualnom radu.

Prijateljski su nastrojene prema svim rodnim identitetima i seksualnim orijentacijama. Slušajte ih na njihovom webu.