Za putovanja

Aplikacija koja otkriva lokacije ‘vrijedne‘ Instagrama

27. svibanj 2022.

Fotografija: IMAXtree

Instagram profesionalcima koji su u vječnoj stisci s vremenom, ali i amaterima i entuzijastima koji se vole fotografirati na lijepim, takozvanim "instagramičnim" lokacijama, influencerica Emma Leger ponudila je odlično rješenje.

Emma Rose Leger, influencerica, poduzetnica i voditeljica podcasta, ali prije svega content creatorica, osmislila je The Scout App - aplikaciju pomoću koje možete pronaći lijepe i instagramične lokacije u vašoj blizini. Kako funkcionira? Vrlo jednostavno: korisnici jedni drugima preporučuju ideje, međusobno se motiviraju i inspiriraju za lijepe fotografije, a u mogućnosti su ostaviti i adekvatnu recenziju kako bi još bolje predočili lokaciju budućim posjetiteljima. 

Za sada se aplikaciju može preuzeti samo s Appleovog App Storea, gdje putem početnog feeda možete istražiti što vam to nudi prostor oko vas a da možda niste znali, odnosno koje su to lokacije posebno atraktivne a nerazvikane. Ne morate u potrazi za njima provesti dane skrolajući po Instagram feedovima. Lokacije objavljuju i s ostalim korisnicima dijele "scoutersi", odnosno izviđači, a lokacije možete filtrirati s obzirom na to koliko daleko zbog njih želite putovati. Kad pronađete mjesto koje vam se sviđa i koje želite posjetiti, aplikacija vam omogućuje da "otključate" točne koordinate, uz koje dobijete i savjete odnosno preporuke za slike. Takvu informaciju morate platiti 1,99 USD (15 kn), a nakon korištenja možete ostaviti recenziju kako biste budućim korisnicima pomogli vlastitim savjetima ili preporukama. Aplikaciju možete koristiti bilo gdje na svijetu, što se i potiče jer što je više korisnika u igri, to će bogatija biti sama ponuda.

image

Fotografija: Unsplash

Naravno, konceptu možete pristupiti i kao izviđač. Ako otkrijete ljudima neku zanimljivu lokaciju, svaki put kad je netko otključa, dobivate proviziju. Smisao aplikacije je pružiti svima priliku da se profiliraju i ostvare dobit od situacije koja je jednako korisna objema stranama - i onome koji traga za lokacijom i onome koji nudi rješenje. "Glavni cilj razvoja aplikacije je izgradnja zajednice u sklopu koje svatko može doći do izražaja", kaže Leger, "I konačno, nakon dvije godine razvoja, pokrenuli smo aplikaciju i time napravili jedan od najuzbudljivijih koraka u mojoj karijeri. Jedva čekam vidjeti kamo će nas odvesti!"