gg izbor

Atmosferične i mirisne svijeće domaćih brendova koje podižu raspoloženje

22. prosinac 2022.

Fotografije: Instagram

Mali dekorativni dodatak, poput mirisne svijeće, u trenutku će donijeti atmosferičnost i toplinu u dom, a posebno ih volimo zapaliti u ovo blagdansko vrijeme.

Mekana deka, božićni pulover i topli napitak uljepšavaju nam hladne prosinačke dane, a atmosferu dodatno podižemo mirisnim svijećama. Raskošni mirisi i prigušena svjetlost ukrasnih svijeća pozitivno djeluju na raspoloženje pa ih u zimskim mjesecima s dobrim razlogom koristimo kao dodatak svakom interijeru. Na globalnoj sceni profilirali su se brendovi čije mirisne svijeće slove kao favoriti (osobito na aesthetic Instagram profilima), no u potrazi za idealnom dekorativnom svijećom zavirili smo na domaće tržište i pronašli jako dobre alternative. Izdvojili smo hrvatske proizvođače koji su nas osvojili kombinacijama mirisa i svojim pričama. Iako u hladnom periodu godine naginjemo prema klasičnim zimskim mirisima koji su nešto "teži" - cimet, vanilija, cedar kao neki od njih - ne zanemarujemo niti mirise koji nisu tipični za ovo doba godine - cvjetne ili drvenaste te začinske note jednako se dobro uklapaju u opuštenu zimsku atmosferu.

miCrodia

Novi brend na domaćoj sceni donosi spoj tradicije i suvremenog dizajna. miCrodia je predstavila deset različitih mirisnih priča, od kojih je svaka inspirirana nekim od hrvatskih gradova i njegovim povijesnim obilježjima. Rovinj uz miris lana, Dubrovnik i aromatična naranča, Zagreb i miris magnolije, nalaze se u ponudi koju možete provjeriti na Instagram profilu brenda. Od ostalih gradova, tu su Zadar, Rijeka, Varaždin, Otočac, Pula, Split te Osijek. 

Svijecha

Pokrenut ove godine, brend Svijecha se izdvaja po estetski zanimljivim oblicima svijeća koje su ručno rađene od prirodnog sojinog voska. Bubble, oblici ruže, lepeze ili bista samo su dio ponude svijeća koje su dostupne u pastelnim nijansama poput ružičaste, plave, smeđe ili bež boje. Pronađite ih na Instagramu!

Natalio

Luksuzne svijeće Natalio inače nas vode na mirisno putovanje hrvatskim otocima, a sada je dizajner predstavio limitirano izdanje zimskog mirisa. Svijeća Zima u gornjim notama sadrži duhan, kožu i mošus, u bazi su pačuli i sandalovina koji se zatim isprepliću sa začinjenim i snažnim aromama crnog čaja i papra. Zvuči kao zimska rapsodija mirisa!

Moel

Mirisne svijeće dobro poznatog brenda Moel svake godine nalaze na popisu želja - i ove sezone dolaze u blagdanskom izdanju. Na web shopu brenda nalaze se blagdanske svijeće Nutcracker, Christmas Eve, Gingerbread Cookie, Christmas Tree, Merry and Bright, kao i božićni set koji sadrži četiri Moel svijeće. Naš izbor pada na slatki, ali dovoljno začinjeni miris svijeće koje su inspirirane ukusnim medenjacima.