Đurđica u novom ruhu

Bajkovita kolekcija posuđa s posvetom Diorovom omiljenom cvijetu

04. svibanj 2021.
Fotografije: Ines Manai, Dior
Ines Madunić
Ines Madunić

Dizajnerica Cordelia de Castellane osmislila je kolekciju koja je posveta đurđicama i toplom vremenu koje najavljuju.

Jedna od tradicija unutar modne kuće Dior za proslavu 1. maja je stručak đurđica koje dobije svaki radnik, a dolazi od poznate francuske tradicije prema kojoj se đurđice daju onima do kojih vam je stalo. One su bile omiljeni cvijet Christiana Diora i smatrao je da mu donose sreću, baš kao i djetelina s četiri lista. 

image
Tanjuri s različitim dezenima koji se komplimentiraju
image
I djetelina s četiri lista našla je svoje mjesto u kolekciji

Đurđice imaju veliku ulogu u Diorovoj povijesti jer često se baš njima dizajner inspirirao stvarajući nove kolekcije. Navodno je uvijek šivao grančicu u šav svake svoje kreacije, a nosio ih je i na reveru. Upravo taj cvijet je u središtu nove kolekcije posuđa. Kreativna direktorica Dior Maison, Cordelia de Castellane, rekla je kako je htjela stvoriti nešto jednostavno, ali posebno te prikazati đurđicu u drugačijem ruhu.

image
Porculanski tanjuri
image
U kolekciji su i ubrusi
image
Elegantna kolekcija 'New Lily of the Valley'

Uzorak je tako sveden samo na dvije boje - zelenu i bijelu, što samo ističe ljepotu porculana. Posebno su zanimljive čaše, koje su istaknute bijelim uzorkom đurđica. Osim toga, tu je i tanjur s uzorkom djeteline s četiri lista te čaše u zelenoj i ljubičastoj boji stakla.