gg interijeri

Beskompromisno uređena vila u Kaliforniji

16. listopad 2022.

Fotografija: Profimedia

Trenutni vlasnik, Tommy Lee, prodaje je za nešto manje od 5 milijuna dolara, a zaviri li se u fotografije interijera, svakome će biti jasno zašto. Idući vlasnik bit će zadovoljan ovim jedinstvenim, beskompromisnim domom.

Bivši suprug Pamele Anderson, Tommy Lee, pokušava za 4,6 milijuna dolara prodati svoj dom u Calabasasu, u Kaliforniji. Ogroman prostor sadrži šest spavaćih soba i osam kupaonica, a posebno su impresivni garaža za 4 automobila, bazen, atrij s tropskim biljkama s pomičnim krovom, soba za kušanje vina i soba za projekcije, odnosno kino-soba. Trenutna cijena je čak čitav milijun dolara niža od one za koju je kuću prije nekoliko godina kupio. Raskošno uređena, kilometrima daleko od minimalističkih trendova, kuća kao da odiše opuštajućom atmosferom koje se čovjek može nauživati jedino u prirodi. Za to je zaslužno drvo kao najčešći gost među materijalima, ali i paleta boja koja se drži zemljanih tonova, iako svako toliko prošarana zelenom u obliku neke biljke ili sličnog prirodnog ukrasa.

I vrt je uređen tako da izgleda neposlušno i divlje - bazen nije pravokutnog oblika sterilnih, kamenih rubova, već je zaigran, valovit, asimetričan, smješten na samom rubu terase s koje se pruža pogled na svjetlima posut grad. Podijeljen na nekoliko etaža te u potpunosti posut gustim, neprobojnim zelenilom, eksterijer izdaleka nalikuje na onaj iz nekog prošlog vremena. I interijeri su isprekidani unutrašnjim dvorištima i prozorima koji propuštaju obilje svjetla, što olabavljuje granicu između vanjskog i unutrašnjeg. Od zanimljivih detalja tu su i fontana s ribicama te umjetnine i ukrasi inspirirani istočnjačkim kulturama.