Gotova era Calibrija

Bira se novi zadani font za Word, možete glasati za svoje favorite

03. svibanj 2021.
Fotografija: Unsplash
Ines Madunić
Ines Madunić

Era Calibrija trajala je 14 godina, ali došao mu je kraj. Microsoft bira novi zadani font i pita sve nas koji nam je najbolji.

Koji je vaš omiljeni font? S obzirom na to da se svi svakodnevno dopisujemo i tipkamo na svim mogućim platformama, ovo i nije tako čudno pitanje - sigurno imate neke favorite. Jeste li jedni od onih koji vole eksperimentirati ili ste još uvijek vjerni Times New Romanu? Ovo je bio zadani font Microsoft Worda na početku, dok ga 2007. nije zamijenio Calibri.

image
Fotografija: Unsplash

Ipak, i njegovo je vrijeme sada gotovo. Microsoft traži novi zadani font i pitaju sve korisnike Twittera da im pomognu. 

"Iako zadani font nema takvu privlačnost kao neki drugi izbori (npr. Bauhaus 9 i Showcard Gothic), oni komuniciraju istančanu osobnost na svoj suptilan način. To na neki način postaje i produžetak naše osobnosti. Često je taj font prvi dojam koji ostavljamo na druge; vizualni identitet koji predstavljamo kroz svoje životopise, dokumente ili mailove. Kako se svijet oko nas mijenja, tako bi trebale i naši načini ekspresije", kažu iz Microsofta. Izabrali su pet finalista: Tenorite (autori: Erin McLaughlin i Wei Huang), Bierstadt (Steve Matteson), Skeena (John Hudson i Paul Hanslow), Seaford (Tobias Frere-Jones, Nina Stössinger i Fred Shallcrass) i Grandview (Aaron Bell). Koji god bio izabran za zadani font, svi ostali također će se moći izabrati,odnosno bit će uključeni u izbor fontova u novom izdanju Microsoft Officea. 

Pogledajte i glasujte na njihovom Twitteru.