gg putovanja

Buđenje s pogledom na Dolomite? Ovaj talijanski resort nudi to i mnogo više

18. listopad 2022.

Fotografije: promo/Forestis Dolomites

Potpuno odvojeno od buke, žurbe i gradske vreve, talijansko utočište sjajno je mjesto za vikend izlet ili kratki godišnji odmor.

Kraj godine nekako uvijek prolazi u hektičnom ritmu. Ljetni zanos je prošao, ponovno smo se vratili na stare tračnice svakodnevnih navika i ono što je sljedeće na repertoaru je - iščekivanje prosinca i kraja godine. Mjeseci u međuvremenu mogu proći u nešto tmurnijem raspoloženju, osobito ako na vas loše utječe maglovito i hladno vrijeme. Zato, listopad, studeni i prosinac dobro su vrijeme za kratki godišnji odmor. Odnosno, za predah i punjenje baterija, a ovaj resort u talijanskim Dolomitima nastao je upravo iz tih razlika. Zaljubili smo se u njega na prvi pogled. 

Forestis je boutique hotel koji je fokusiran na mir, jednostavnost, mentalnu i fizičku obnovu. Na njihovoj stranici navedeno je kako se smatra utočištem koje je okruženo prirodom i šumom, na kojem se udiše svježi planinski zrak i na kojem se možete potpuno posvetiti sebi. Mir je na koncu novi pojam luksuza, a ovo mjesto upravo će to ponuditi.

Smješten je u provinciji Južni Tirol na granici s Austrijom, na nadmorskoj visini od 1770 metara. Iz hotela se pruža pogled na Dolomite i prirodu koja okružuje resort te koju možete promatrati iz velikog infinity bazena. Resort nudi spa, wellness, jogu i slične aktivnosti koje su fokusirane na mindfulness. I sam interijer se ne izdvaja ekstravagantnim uređenjem, sasvim suprotno. Rađen je u skladu s prirodom i minimalizmom, pa prevladava drvo kao glavni materijal. Velike staklene stijene daju mogućnost pogleda prema cijeloj pokrajini.

Stefan Hinteregger i Teresa Unterthiner, osnivači resorta fokusirali su se na četiri glavna elementa koja žele ponuditi gostima: čistu izvorsku vodu, svježi planinski zrak, toplinu sunčevih zraka te opuštajuću, blagu klimu. Više informacija o resortu nalazi se na njihovoj službenoj stranici.