Nicos bar

Čarobna oaza u centru Zagreba u kojoj ćemo uživati ove zime

24. studeni 2020.
Fotografije: Filip Popović
Gloria Glam

Na Europskom trgu, omiljenoj adventskoj lokaciji, ove godine situacija će biti nešto drugačija nego prijašnjih godina, no svejedno ćemo uživati u blagdanskom ugođaju, i to u baru Nicos.

Centar grada Zagreba ove jeseni i zime bit će drugačiji no prošlih godina. No, blagdanski duh zasigurno neće izostati. Na omiljenoj adventskoj destinaciji, Europskom trgu, našu će pažnju privući cozy oaza Nicos koje odiše posebnim šarmom. Spoj modernog uređenja u kojem se istovremeno osjećamo ugodno kao kod kuće te kreativnih gastro ideja doveo je do čarobnog višeosjetilnog putovanja.

image
Foto: Filip Popović
image
Foto: Filip Popović

Smješten u prekrasnom ambijentu najmodernijeg zagrebačkog objekta Ban centra, Nicos se ove zime izdvaja od ostalih. Naizgled ne tako velikih 60 m2 prostire se na dvije etaže okružene staklenim stijenama. Na samom ulazu u ovaj cozy bar pažnju zaokuplja šank presvučen u šarmantnu "školsku" ploču na kojoj je ispisano najbolje od svakodnevne gastro čarolije za nepce. Prostorom dominiraju zemljane kombinacije drva, stakla i toplih tkanina, a osvijetljene stepenice i masivni drveni zid zaokružuju priču modernog dizajna koji prati svjetske trendove. Grijana drvena terasa koju krasi vrt od nekoliko vrsta cjelogodišnjeg zelenila naprosto oduzima dah te osvjetljenjem i blagdanskim lampicama ugodnih toplih tonova obećava najljepši zimski ugođaj s obitelji i prijateljima.

image
Foto: Filip Popović
image
Foto: Filip Popović
image
Foto: Filip Popović

Vrhunski izbor malih domaćih zalogaja koje sami možete kombinirati ono je što Nicos čini posebno zanimljivim. Tako uz svoje omiljeno piće možete isprobati bruschette s mozzarellom i rajčicom ili pak s hummusom, bučinim sjemenkama i dimljenim pačjim prsima. Tu su i tapenade od maslina, marinirani inćuni i ukiseljene lučice te pesto bosiljak, rikula, cherry rajčica i pršut. Ljubitelje club sandwich oduševit će kombinacija ciabatte, pesto bosiljka, mozzarelle, pršuta, rikule i cherry rajčica čiji čarobni okusi savršeno nadopunjuju ovu jedinstvenu višeosjetilnu priču.

image
Foto: Filip Popović
image
Foto: Filip Popović
image
Foto: Filip Popović

Tu su i unikatni kokteli koji prate najnovije tehnike i stilove izrade ove vrste pića, a bogata ponuda mijenjat će se ovisno o sezoni i trendovima. Tijekom zimskih mjeseci tako možete izabrati između koktela kuće From Nicos With Love, Winter Highball, Sweet & Salty Fashion, Snowflake i brojnih drugih. Za ljubitelje bezalkoholnih napitaka, uz one klasične tu je nesvakidašnja vruća limunada ili pak čokolada s rumom i brojni drugi napitci idealni za obiteljska, prijateljska ili poslovna druženja svakog dana i večeri.

image
Foto: Filip Popović

Zimu u centru Zagreba s nestrpljenjem iščekujemo, a izabrali smo i jedan recept te jedan koktel iz Nicos ponude koji nam se jako sviđa. 

WINTER HIGHBALL

-0,04 viskija

- 0,01 sirupa od cimeta

- 0,10 mineralne vode

- 1× korica naranče

- 1× štapić cimeta

image
Koktel Winter Highball

BRUSCHETTE

-mozzarella, rajčica

- hummus s bučinim sjemenkama i dimljena pačja prsa

- tapenade od maslina, marinirani inćuni i ukiseljene lučice

- pesto bosiljak, rikula, cherry rajčica i pršut

image
Bruschete u Nicosu