Sarah Jessica Parker

Carrie se vratila - na naslovnicu Voguea

08. studeni 2021.

Fotografije: Daniel Jackson/Instagram

Sarah Jessica Parker osvanula je na naslovnici Voguea ususret premijeri nastavka "Seksa i grada" idućeg mjeseca te progovorila o radu na seriji te seksizmu i ageismu s kojima se susreće.

Mjesec dana prije nego što će se na HBO-u početi emitirati "And Just Like That", novih 10 epizoda obožavanog "Seksa i grada", Carrie se vratila u velikom stilu. Točnije, Sarah Jessica Parker našla se na naslovnici američkog Voguea. Glumica i producentica zablistala je u Dolce&Gabanna Alta Moda haljini bogato ukrašenoj cvjetnim aranžmanima, dok u editorijalu nosi široki rang nekih od najvećih modnih kuća današnjice; od Diora, Balenciaga Couturea, Chanela, Alexandera McQueena, Fendi Couturea, Valentino Couturea... U razgovoru s novinarkom Naomi Fry nije htjela komentirati mnogo radnju serije, o kojoj se na internetu spekulira još od srpnja, kad je počelo snimanje na ulicama New Yorka, kao ni činjenicu da je Kim Cattrall odbila sudjelovati u nastavku ("Imamo neke nove ljude i neke ljude koji se nisu vratili", rekla je), ali je zato, na pitanje novinarke zašto ponovno snimaju u legendarnom Carrienom stanu, odgovorila: 

"Jedno od pitanja koje će se postaviti u seriji je: 'Što je s ovim prostorom da se još držiš za njega nakon svih tih godina? Zašto ne možeš to pustiti?'"

Otkrila je i kako je sve rekvizite - uključujući sav namještaj, ali i kultnu Carrienu garderobu - čuvala svih ovih godina u privatnom skladištu. 

"Sve je bilo spakirano prema sezoni, epizodi i sceni", rekla je, očito pokazujući da je u stvarnom životu potpuna suprotnost liku kojeg glumi. Dotaknula se i kritika koje su se pojavile kad je snimanje nastavka "Seksa i grada" najavljeno, a koje su bile usmjerene prema godinama protagonistica. 

"Toliko je mizoginije koja se nikad ne bi dogodila muškarcima. Sijeda kosa, sijeda kosa, sijeda kosa... Sjedim s Andyjem Cohenom i on ima cijelu glavu punu sijede kose i sjajan je. Zašto je to ok za njega? Ne znam što bih uopće rekla ljudima s takvim komentarima, pogotovo na društvenim mrežama. Svi imaju nešto za reći. 'Ima previše bora, nema dovoljno bora.' Gotovo kao da ljudi ne žele da mi budemo sasvim u redu s time gdje smo trenutno u životu, kao da ne žele da uživamo u tome da prikazujemo tko smo danas, bilo da smo odlučile stariti prirodno i ne izgledati savršeno ili da smo radile nešto zbog čega se osjećamo bolje. Znam kako izgledam. Nemam izbora. Što da radim s time? Da prestanem stariti? Da nestanem?", rekla je Sarah Jessica Parker. 

To se svakako neće još dogoditi jer nakon što je četiri mjeseca bila na setu po 15 sati minimalno u danu - Parker je i izvršna producentica serije - imala je par dana pauze i zatim otišla na Rhode Island snimati "Hocus Pocus 2". U 2022. otvorit će "Plaza Suit" predstavu na Broadwayu sa suprugom Matthewom Broderickom, koja je odgođena zbog koronavirusa. Osim toga, vlasnica je vinarije te brenda cipela koje se izrađuju u Italiji. Inače s Broderickom živi u New Yorku s njihovim 12-godišnjim blizankama Tabithom i Lorettom (njihov sin James Wilkie je na koledžu). 

"Ne mogu se žaliti ni na što kad znam što se događa u ovoj zemlji i koliko je teško svim roditeljima koji rade. Nevjerojatno sam sretna jer imam dadilje i partnera jer mnoge majke koje rade dva ili čak tri posla to nemaju", rekla je. "And Just Like That" imat će premijeru na HBO-u u prosincu ove godine.