Hit u interijerima

Chic detalj koji ima glavnu ulogu u domovima ove sezone

02. listopad 2020.
Fotografije: Unsplash; iStock
Ines Madunić
Ines Madunić

Buketi osušenog cvijeća, što veći to bolji, veliki su hit ove sezone u uređenju interijera. Dobra vijest - jako su pristupačni, a možete ih napraviti i sami.

Jesen u uređenju doma definitivno će obilježiti tema prirode. Zemljane boje, puno zelene i toplih smeđih tonova, prirodnih materijala i, naravno, biljke i cvijeće. Ne umjetno - ono daje dojam kiča i pomalo neukusa. Naravno da su svježi buketi najljepši, no ako nemate svoj vrt u kojem ih berete, nemoguće je imati ih stalno. Zato se jedan detalj ističe i pokazuje kao najveći hit ove sezone - suho cvijeće. 

image
Neka suho cvijeće bude središnji komad na stolu

Osim što je pristupačno - jer možete ih i sami napraviti, sušeći bukete koje ste dobili - suho cvijeće izgleda jako chic. Ako želite ovaj detalj u domu ove sezone, zapamtite da ne morate biti skromni. Što veći buket , to bolje.

Suho cvijeće odličan je dodatak jer može stajati mjesecima, a jednako će dobro izgledati u svim prostorijama - od dnevne i spavaće sobe do kuhinje, blagovaonice, hodnika pa i kupaonice. 

Možete birati između onih sasvim bijelih - kao što je pampas trava - ili šarenih buketa zimskog i jesenjeg cvijeća. 

image
Svoje bukete možete i sami osušiti

Postavite ih u velike, raskošne vaze ili keramičke posude i neka budu centralni dio ukrasa na stolu ili policama. Ako imate visoke komade pampasa ili drugih ukrasnih, suhih trava i biljaka, stavite ih u visoku vazu ili posudu na pod. 

Osim u ponudi trgovina za uređenje namještaja i vrtnih centara, suho cvijeće možete kupiti i na tržnici i u OPG-ovima. 

image
Što veći buketi - to bolji

Ako želite osušiti svoje bukete, pazite da one veće i gušće razdvojite jer će se tako brže osušiti. Najbolje bi bilo okrenuti ih naopako i postaviti u neku hladnu prostoriju sa suhim zrakom, poput podruma, hodnika ili tavana. Držite ih tako desetak dana i trebali bi biti spremni za izlaganje. 

image
Dekorativna grana Balmy (77cm) - 29,99 kn (Emmezeta)
Torka bijeli buket (150 cm) - 29,90 kn (Ikea)
Smycka zeleni buket (115 cm) - 24,90 kn (Ikea)

Možete osušiti ne samo ruže, lavande ili hortenzije, koje će uvijek izgledati efektno, nego i drugo bilje koje ne cvjeta, poput eukaliptusa. 

image
Buket suhog cvijeća - 129 kn (Lesnina)
Buket suhog cvijeća - 129 kn (Lesnina)
Svežanj trave - 39,90 kn (Lesnina)
Dekorativni buket u papirnom omotu - 129,99 kn (Emmezeta)