SAN

Ciklus slavlja započinjemo izložbom: 15 relevantnih umjetnika o snovima

10. studeni 2021.

Horizont, Sandro Đukić

Izložba „San” u suradnji Glorije Glam i Galerije Kranjčar slavi petnaest godina postojanja ovog najutjecajnijeg lifestyle medija u Hrvatskoj te tim povodom okuplja 15 renomiranih umjetnika čiji su se radovi dotakli motiva i teme sna, koji su određenu temu „snovito” obradili, prikazali, razradili.

Ovom izložbom započinje i ciklus proslave 15-godišnjeg uspješnog djelovanja na domaćoj lifestyle sceni, koju je Gloria Glam nazvala GG DREAMS – razdoblje koje će se posvetiti uzbudljivim vizijama (ljepše i bolje) budućnosti i svemu onome o čemu sanjamo, i to u društvu karizmatičnih individualaca i kreativaca te će trajati sve do kraja godine.

"Izuzetno smo sretni i ponosni što upravo izložbom SAN započinjemo ciklus proslave 15 godina brenda Gloria Glam, koji smo nazvali GG DREAMS - jer se ne bojimo sanjati, ne bojimo se biti buntovni, drugačiji, progresivni, svoji. Naša ideja bila je proslavu posvetiti snovima i budućnosti kakvu priželjkujemo te iznimnim pojedincima, poput umjetnika čiji će radovi biti izloženi u sklopu naše izložbe SAN koju smo postavili u suradnji s Galerijom Kranjčar. Velika je čast i zadovoljstvo bilo surađivati s gospođom Elvirom Kranjčar koja je prepoznala 'naše snove' te se upustila u ovu kreativnu avanturu koja je naposljetku rezultirala okupljanjem respektabilnih umjetnika čiji su snovi preneseni u njihove umjetničke radove. Ovom izložbom želimo izazvati osjećaje sreće i ljepote te potaknuti na razmišljanje i naravno sanjarenje", izjavila je Vedrana Čarapović Propadalo, urednica Glorije Glam, povodom otvorenja izložbe.

Umjetnici čija će djela otvoriti GG DREAMS redom su Dalibor Martinis, Ana Sladetić, Ivan Prerad, Mihael Klanjčić, Renata Poljak, Željko Kipke, Iva Ćurić, Sibel Latin, Zoltan Novak, Sandro Đukić, Ivan Posavec, Grgur Akrap, Paulina Jazvić, Maša Barišić, Slavka Pavić. Sve pod kustoskom direkcijom Vanje Babića, Mladena Lučića i Elvire Kranjčar te u produkciji Galerije Kranjčar i Glorije Glam, dok je partner izložbe Barcaffè ESPRESSO

"Izložba u Galeriji Kranjčar jednostavna naziva SAN u vizualno/mentalne dijaloge postavlja radove petnaest suvremenih autora odnosno autorica različitih generacija, koji su vezani uz izlagačko djelovanje galerije. Predstavljeni umjetnici podastiru nam kreativnu materijalizaciju njihovih snova te tumačenje onog stanja kada nesvjesno postaje svjesno. Naša sadašnjost sve je više bremenita, tmurna i surova, a komunikacija je postala otežana, sputana i ograničena. Kao da namjerno u sebi potiskujemo želju i smisao za poetično i lijepo, poništavamo našu snagu duha i bivanja unutar svog prostora i vremena, radost promišljanja i maštanja. Više ne sanjamo. Možda nam snove vrate umjetnici jer snivanje je jedno od njihovih poslanja. Želja nam je da ovi izloženi radovi poluče radost, možda divljenje i čuđenje te da nam pruže istinski ushit, jer on, makar ga i ne razumjeli, otkriva ljepotu i smisao našeg postojanja", poručila je Elvira Kranjčar po čijim je vodstvom izložba i ostvarena. 

Izložbu čiji je partner Barcaffè ESPRESSO možete posjetiti od 11.11. - 22.11. u Galeriji Kranjčar.