gg izbor

Dizajnerski zvučnici koji su nas privukli zbog neobičnog oblika

22. ožujak 2022.

Fotografije: stalinjr.com

Paava zvučnici dizajnirani su s ciljem da se ne mogu prevrnuti ili skliznuti s površine, ali i da se uklapaju u moderan ambijent.

Za razliku od onih koje smo navikli gledati i kupovati, Paava zvučnici neće biti četvrtastih ili ovalnih oblika. Stalin Jr., dizajner, kaže kako se inspirirao čunjevima u kuglani, ali proizvod može podsjećati i na narezani avokado, što će svakako doprinijeti njegovoj popularnosti. U svakom slučaju, ovaj će neobičan dizajn pretvoriti funkcionalni predmet u avangardnu dekoraciju, a pritom mu najvažnija karakteristika ostaje praktičnost. Zbog svog oblika i čvrstog gripa, ovi zvučnici neće tako lako pasti s police; čvrsti su i stabilni, a ako ih nečime i lagano pogodite, samo će na tren izgubiti ravnotežu i vratiti se na mjesto.

Na zvučniku postoji USB-C priključak za punjenje, a na vrhu se nalaze uobičajeni gumbi za uključivanje i isključivanje, stišavanje i pojačavanje zvuka. Proizvod je zamišljen u oku primamljivim nijansama: doći će u bijeloj, ljubičastoj, crnoj, mornarsko plavoj i mint zelenoj boji. 

Na svojim web stranicama dizajner piše kako su njegovi radovi usmjereni prije svega na čovjeka, zbog čega mu je cilj složene ideje pretvoriti u jednostavna rješenja. U nastojanju da pronađe vezu između ljudi i njihove okoline, teži popuniti praznine između proizvoda i korisnika. Poznavanje arhitekture uvelike mu pomaže na tome putu, dajući mu prednost u kreaciji dizajnerskih rješenja.