Samo za fanove

Ekskluzivan uvid u intimno pisanje Patti Smith

01. travanj 2021.
Fotografija: Rex Features
Ines Madunić
Ines Madunić

Glazbenica pokreće interaktivnu platformu na kojoj će s najvećim fanovima razmjenjivati pjesme, priče i misli.

U kutu moje sobe stoji maleni kufer, spakiran prije više od godinu dana, spreman za svjetsku turneju. To je trebao biti moj posao na putovanju, koji se nikada nije ostvario. Još sam ovdje", stoji u uvodu teksta kojim punk ikona Patti Smith najavljuje pokretanje newslettera. Pod nazivom "The Reader is My Notebook", glazbenica će s fanovima dijeliti svoje nikad objavljene pjesme, prozu, ali i najintimnije misli iz dnevnika. 

"Utorcima, pretplatnici će dobivati moj prvi serijal, 'The Melting'. Nitko nije pročitao ove stranice. Prvi sam ih put pisala prije gotovo točno godinu dana, 7. travnja, noć prije punog Mjeseca. Večeras, sjedim za svojim stolom ispod svjetla tog istog mjeseca", napisala je Smith. Prvi dio serijala bit će dostupan svima, a ako poželite još, treba se pretplatiti za newsletter čija cijena još nije poznata. Izjavila je kako želi stvoriti interaktivnu platformu na kojoj će s fanovima razmjenjivati ideje i umjetnost.

--- 

Patti Smith prošle godine dobila je književnu nagradu PEN America Literary Service. 

"U svim uzbudljivim reinkarnacijama - kao rock božica, pjesnikinja, elokventna svjedokinja boemskog New Yorka njezine mladosti - Patti Smith svjedočila je preobražajnu moć književnosti u svom životu te koristila zvjezdani status da potakne čitanje i pisanje kod svojih obožavatelja. Ona je buntovnički primjer ženske umjetnosti, ujedinjen s dubokom principijelnom ljudskošću, koja nam je uvijek uzor", objasnila je književnu nagradu predsjednica PEN-a, Jennifer Egan. 

Pretplatite se na newsletter "The Reader is My Notebook" ovdje.