#GG BINGE

Evergreen serije koje će nas uvijek razveseliti 

25. ožujak 2020.
FOTOGRAFIJE: The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Vrijeme je da si podignete raspoloženje nekim sitcomom koji ste vjerojatno odavno odgledali, ali i danas vas može nasmijati. Nema puno razmišljanja, samo smijeh!

Ne znam za vas, ali nakon onog potresa, koncentracija mi je sve niža i zahtjevnije knjige, filmovi i serije ne dolaze u obzir. Treba mi samo nešto uz što se mogu opustiti i barem zamišljati sretnije i manje stresne dane. 

Složili smo popis nekih serija za kojima možete posegnuti ako i vama treba nešto light i nešto što će vas provjereno nasmijati i opustiti. Većinu ili sve ste vjerojatno gledali, ali ovo su neke stvari koje možete vidjeti po stoti put i svejedno će biti zabavne. 

Prijatelji

Dok su još na Netflixu, vrijeme je da riješite sve sezone i još jednom se živcirate i smijete. Jesu li bili na pauzi ili nisu? Koji ste tim? Je li Rachel trebala ostati s Joeyjem? Zaboravili ste riječi hita "Smelly Cat"?

"Prijatelji" će vas vjerojatno vratiti u neke ljepše i jednostavnije dane. A čak i ako su neke fore danas neumjesne, uvijek ćemo im se nasmijati.

Kako sam upoznao vašu majku

Od gledanja ove serije možete napraviti i drinking game; svaki put popijte gutljaj pića po izboru kad Barney kaže "Suit up!" ili "Challenge Accepted!" ili samo kad vam je Ted Mosby iritantan.

Kako su sve sezone povezane, probajte pronaći i neke hintove za finale i kasnije epizode kojih sigurno ima, a dosad ih niste uspjeli pohvatati. 

South Park

Vrijeme je za malo političke nekorektnosti. U toplini svog doma odgledajte par sezona South Parka, valjajte se od smijeha momcima koji ismijavaju sve i svakoga i osjećat ćete se bolje, to je sigurno.

Ni s godinama nisu izgubili oštrinu ni aktualnost, a nije loše pogledati ni stare epizode.  

Seinfeld

Što više uopće reći o Seinfeldu? Ništa, baš kao što je i tema serije. Pa kad vam treba doza ničega u životu, ne zaboravite da su tu Jerry, Elaine, George i Kramer. Apsolutni klasik koji bismo mogli gledati stalno i uvijek.

I ovdje možete napraviti drinking game - svaki put kad Kramer uleti u Jerryjev stan ili kad Jerry sretne Newmana. 

Unbreakable Kimmy Schmidt

Ovo je relativno nova serija, ali definitivno vrijedna gledanja. Kimmy Schmidt poremećeni lik oteo je kad je bila djevojčica i svoje je pubertetske godine provela u podrumu s još tri druge žene. Nakon što ih spase, Kimmy odlazi u New York i otkriva svijet.

Slatko i vrlo duhovito, a ako vam treba dodatna preporuka - jedna od scenaristica je Tina Fey. 

The Office

Zašto ne biste još jednom pogledali ovaj klasik, i to prvo britansku, a onda i američku verziju? David Brent ima svojih prednosti baš kao i Michael Scott, a dok gledate što se događa tamo, možda vam počne nedostajati i vaše radno mjesto... Ili ne. 

Parks and Recreation

Snima slično kao i "The Office", "Parks and Rec" donijet će vam toliko potrebnu dozu optimizma i smijeha. Lesley Knope neka vam bude profesionalni uzor - pokušajte samo jeda dan iti entuzijastični oko svog posla kao što je ona stalno.