gg interijeri

Fantastični unutarnji dizajn talijanskog hamburger bara

07. lipanj 2021.
Fotografije: Gregory Abbate

Bun burger franšiza ističe se eko pristupom brzoj hrani, ali i fantastičnim interijerima svojih restorana.

Suradnja španjolskog arhitektonskog studija Masquespacio i talijanskog lanca burger bara Bun nastavila se otvaranjem restorana u Torinu. 

Prostor od 120 kvadratnih metara podijeljen je u tri zone prema bojama - ružičastoj i zelenoj, koje su prepoznatljive boje brenda te plavoj, a cijeli prostor podsjeća na - bazene. Boje su podijeljene i shodno velikim prozorima, odnosno staklenim stijenama.

image
Svaki prozor ima svoju boju
image
Ružičasti dio s prostorom za sjedenje
image
Zeleni dio je za naručivanje
image
'Ulazak' u plavi dio
--- 

"Ideja igranja s jednom bojom za svaki prozor stvara vizualni efekt izvana koji poziva prolaznike da uđu iz jednog svijeta u drugi, prolazeći kroz različita iskustva u jednom prostoru", rekla je kreativna direktorica Masquespacija Ana Hernández. 

Zelena je svojevrsni trademark brenda pa je bar, gdje gosti naručuju hranu, obojen baš u nju. Ružičasta je također prepoznatljiva iz interijera restorana iz Milana, a u tom prostoru su sjedeća mjesta na različitim razinama, što daje razigranost prostoru. I konačno, plavi dio je niz sjedećih mjesta, a zbog boje i materijala cijeli dio podsjeća na bazen. 

image
Zelena je prepoznatljiva boja brenda
image
Terazzo pločice i keramika najčešće su korišteni materijali
image
Detalji daju dojam da ste na bazenu - ili pod vodom

Detalji su prepoznatljivi još iz prvog prostora; iskorišteni su lukovi, zlatni detalji, a od materijala dominiraju terazzo i keramika. 

U prvom interijeru koji je Masquespacio radio za Bun bar u Milanu dominiraju zelena i ljubičasta boja, uz terazzo pločice i detalje u obliku luka. Nakon ovoga, dva će brenda ponovno surađivati na drugim restoranima bara Bun. 

image
Interijer milanskog restorana burger bara Bun