gg binge

Filmovi koje gledamo ususret Noći vještica

28. listopad 2022.

Fotografija: Profimedia

Netflix je pojačao svoj izbor s novim i starim naslovima horor filmova te psiholoških trilera. Imamo nekoliko prijedloga koji se nalaze na rasponu ljestvice od "cringe" do "spavam s upaljenim svjetlom" - pa birajte!

Ako ste ovog vikenda umjesto izlaska i maskiranja za Noć vještica ipak odlučili ostati doma u toplini kauča, potpuno vas razumijemo. Maglovito vrijeme je kao stvoreno za gledanje horora i trilera, a niti ne može biti prigodnije, s obzirom na to da se nalazimo na kraju listopada. Halloween raspoloženje već vlada na društvenim mrežama, a i streaming platforme pripremaju se za najstrašniju noć u godini. Netflix se oboružao velikim izborom horora i trilera - od onih "lakših" za one slabijeg srca pa sve do hard core strašnih hororaca. Na Netflix se uputite ako vam nije do pretjeranog listanja po TV programima - iako će neke televizije ovog vikenda puštati dobre stare klasike. Mi izdvajamo naslove koji su dostupni na Netflixu.

The Chalk Line

Originalni naziv španjolskog psihološkog trilera je "Jaula" (kavez) i debitantski je film redatelja Ignacija Tatayja. Radnja prati dobrostojeći par, Paulu i Simona koji pronalaze traumatiziranu djevojčicu i uzimaju je pod svoje okrilje. Ona je pak opsjednuta demonom koji će je progoniti i ubiti ako izađe iz granica kredom nacrtanih linija na podu. 

Old People

Obiteljski vikend i vjenčanje pretvaraju se u tragediju nakon što štićenici doma za starije osobe krenu na ubilački pohod. Atmosferičan, strašan film s jasnom porukom. 

Mr. Harrigan’s Phone

Mladi Craig slučajno postaje prijatelj sa starijim susjedom milijarderom (Mr. Harrigan). Nakon njegove smrti, Craig se suočava sa šokantnim saznanjem - smrt možda nije konačna jer, nakon što je Mr. Harrigan pokopan, Craig prima glasovnu poruku preminulog susjeda s iPhonea koji je pokopan s njim. 

The Privilege

Film njemačke produkcije bazira se na tinejdžeru Finnu kojeg progoni prošlost i smrt njegove sestre koja je umrla pod nerazjašnjenim okolnostima, odnosno, za koju se sumnja da je bila opsjednuta. Finn pohodi elitnu srednju školu u kojoj se također počinju odvijati jezivi i nadnaravni događaji. Ako tražite film koji donosi spoj obiteljske i teen drame, misterije i nadnaravnih događaja, gledajte "The Privilege". 

Incantation

Pseudodokumentarni film prati Li Ronan koja je ukleta nakon što je prekršila drevni vjerski taboo. Nakon šest godina, suočava se s posljedicama kletve i čini sve kako bi zaštitila svoju kćer. Na početku filma napominje se da se radnja temelji na stvarnim događajima - oni upoznati s događajem povezali su radnju filma sa strašnim zločinom iz 2005. godine koji se odvio na Tajvanu. Tamošnja obitelj tvrdila je da je opsjednuta demonima te su u uznemirujućim ritualima ubili svoje dvije kćeri. 

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Original se smatra jednim od najboljih horor filmova svih vremena, a na Netflixu je dostupna ova verzija iz 2022. godine. Radnja se događa 48 godina nakon incidenta i Leatherface se vraća kako bi terorizirao grupu tinejdžera. Ocjena na Rotten Tomatoes ne ide u prilog ovom filmu, kao niti radnja koja zaista nema puno smisla, no film je dobra opcija za cringe gledanje u društvu.