Theme Party

Garden of Delight: eklektična Guccijeva kolekcija sitnica za dom

01. kolovoz 2022.

Fotografije: Gucci/Canva

Kampanja je prikazana tako da podsjeća istovremeno i na Zemlju čudesa iz pera Lewisa Carrolla i na scenografiju serije "Bridgerton". Istovremeno, kao u animiranom filmu "Ljepotica i Zvijer", čajnici i tanjurići izgledaju kao da će svakoga časa početi pjevati!

Kako poručuju iz luksuzne kuće, izbor ukrasnih komada i dodataka za dom definira "eklektičan miks arhetipskih simbola i suvremenih Guccijevih kodova". Sasvim dobar opis za kolekciju koju sačinjava pet kategorija: posuđe, kućne potrepštine, tekstil, namještaj i tapete. Svi predmeti zajedno dijele nekoliko epiteta - određeni dramatičnim, eksplozivnim over the top dizajnom, nadaju se smjestiti u dom koji se odavno pozdravio s nihilizmom minimalizma. Dapače, kolekcija svoje kupce poziva da tetoše sebe i svoj život te da prigrle sve posljedice impozantne raskoši. Za Alessandra Michelea, kreativnog direktora Guccija, ona utjelovljuje njegovu ljubav prema prirodi i fascinaciju njome. Čitavu ideju pretočio je u priču Max Siedentopf, fotograf i umjetnički direktor, koji je kao savršenu scenografiju prepoznao upravo vrt - mjesto na međi prirode i doma, jaz između nepoznate divljine i udobnosti kuće.

Eksplozija monograma i cvjetnih uzoraka može se pronaći na tekstilnim komadima kao što su jastučići i vunene deke, ali govorimo li o tome, ne govorimo o tipičnoj, nježnoj, suptilnoj i pastelnoj eksploziji, već onoj koja asocira na estetiku ružnoće tipičnu za posljednja desetljeća prošloga stoljeća - poglavito sedamdesete. Kad kažemo da je jedan od najupečatljivijih dizajna onaj na jastučiću na kojem je uvezeno srce, ne mislimo na srcoliki, ljupki oblik kakav nam svima prvi padne na um, već na pravu ilustraciju ljudskog organa.

Slično vrijedi i za tapete. Odlučite li se za neki od novopredstavljenih Guccijevih uzoraka i aplicirate li ga u svojem dnevnom boravku, automatski ćete se transportirati u sedamdesete. Posuđe i namještaj, pak, kao da datiraju u devetnaesto stoljeće, s gravurama i držačima u obliku lavljih glava, odnosno baršunastih navlaka i povećih dimenzija.

image

Fotografije: Gucci

Da nije riječ o pukim potrepštinama već o pravim malim umjetninama potvrđuje svaki od predmeta zasebno. Alessandro Michele nastavio je niz uspješnih homeware kolekcija, a samog je sebe nadmašio upravo ovom. "Garden of Delight" savršeno kombinira osjećaj jeze i fascinacije, dijalog lijepoga i ružnoga i kontrast bezvremenskog i eklektičnog. Čitavu kolekciju možete pogledati na službenim stranicama brenda, a mi smo izdvojili naše favorite!

image

Jastučić Gucci Orgasmique (1122 eura)/Set tanjura Bee Charger (527 eura)/Jastučić sa srcem (1122 eura)/Stalak za tortu Herbarium (566.30 eura)/Jastučić s lanetom (1122 eura)/Čajnik Herbarium (634 eura)

image

Zvono s motivom zeca (1122 eura)/Tapete s monogramom (5370eura)/Set od dvije vilice s drškom u obliku lava (576 eura)/Mirisna svijeća Herbarium (385 eura)/(Stolac (2929 eura)