BEZ PATETIKE

GG izbor: Feel good filmovi zbog kojih ćete ponovno vjerovati u ljubav

20. ožujak 2020.
FOTOGRAFIJE: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Za vikend vam definitivno trebaju feel good filmovi, zar ne? Pripremili smo pet romantičnih komedija koje će vas nasmijati, natjerati vas da se zamslite i uz koje ćetese poželjeti ponovno zaljubiti. 

Dobre romantične filmove tako je teško naći - ima ih jaaako puno, ali rijetki imaju ikakvog smisla, duhoviti su i nisu patetični. A u ovim neobičnim vremenima, biti optimist i vjerovati u ljubav najveća je privilegija. Zato smo vam odlučili predložiti nekoliko kvalitetnih ljubavnih filmova koje možete gledati sami ili u paru i koji će vam izmamiti osmijeh na lice. To vam sad definitivno treba, zar ne?

The Invention Of Lying

Pomalo drugačija komedija koja nije samo romantična. Ricky Gervais vodi nas u svijet u kojem svi stalno govore samo i jedino - istinu. I to brutalnu, bez ikakvog razmišljanja. Zamislite da vam kolega s posla svaki dan govori da vas mrzi, a na spoju vam žena kaže da ste "slatki, ali pomalo debeli".

Scenarist Mark u jednom trenutku shvati da to ne mora biti pravilo i da može jednostavno govoriti laži. Ispada da to funkcionira puno bolje od istine. Duhovito, inteligentno i natjerat će vas na razmišljanje - ali ne o koronavirusu. 

Trainwreck

Amy Schumer napisala je i glumi u ovom filmu koji će vas definitivno uvjeriti da ljubav postoji. Amy živi svoj najbolji život - novinarka je u muškom časopisu, ima širok krug prijatelja i svaki tjedan ima novog muškarca.

Monogamija ju je ne zanima jer u nju ne vjeruje, ali onda upozna Aarona i nađe se u situaciji koja joj je potpuno nepoznata. Osim što je duhovit, ovaj film je dirljiv i pokazuje važnost iskrenih odnosa unutar obitelji. Jako dobar izbor za vikend. 

Always Be My Maybe

Celebrity chefica Sasha vraća se u rodni San Francisco nakon prekida sa zaručnikom i ponovno se počne družiti s Marcusom, prijateljem iz djetinjstva. Nakon što se nisu ni čuli ni vidjeli godinama, otkriju da se puno toga promijenilo, ali njihovi osjećaji nisu. Međutim, ne ide sve tako lako, a uskoro ona upozna Keanu Reevesa...

Komičarka Ali Wong napisala je ovu romantičnu komediju s Randallom Parkom. Ne samo što će vas dobro nasmijati, podsjetit će vas na prve ljubavi i na ono što je stvarno važno u životu. Lijepa poruka za svako doba, kamoli ovo. 

Newness

Trebao je to biti samo još jedan hook up, ali je ispalo puno više. Priča o svim usponima i padovima jedne ljubavne veze, svim unutarnjim demonima s kojima se borimo, a sve smješteno u današnje vrijeme, kad smo opsjednuti aplikacijama za dejtanje i pomalo smo izgubili želju za iskrenom komunikacijom.

Hoće li Gabi i Martin uspjeti u tome da stave svoju prošlost iza sebe i budu tu jedno za drugo? Nezavisni ljubavni film natjerat će vas da osjećate puno toga jer prikazuje lijepe i ružne stvari jednog intimnog odnosa, ali obećajemo da će vam se svidjeti. 

Las leyes de la termodinámica

Španjolsku romantičnu komediju "Zakoni termodinamike" možete pogledati na Netflixu s titlovima i ništa se neće izgubiti u prijevodu. Manel je znanstvenik koji uz pomć fizike - točnije, zakona termodinamike - objašnjava sve što mu se događa u ljubavnom životu.

Spletom okolnosti, nađe se u vezi s manekenkom Elenom, za koju odmah misli da je izvan njegove lige pa živi u strahu da će ga ostaviti. Pratimo i ljubavne zgode njegovih prijatelja, a duhoviti film pokazuje kako često nismo svjesni svojih postupaka i za njih ne znamo preuzeti odgovornost. Srećom, ljubav nije fizika.