GG izbor redakcije

Glam playlista: ovih 17 pjesama su nam na repeatu ovog ljeta

28. lipanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Marko Miščević/CROPIX; Profimedia; Getty Images
Ines Madunić
Ines Madunić

Odvažili smo se i složili jednu redakcijsku playlistu za ljeto 2020.

Za početak, upozorenje - nismo tako stručni poznavatelji materije kao glazbeni urednici koji su s nama podijelili svoja razmišljanja i playliste za ovo neobično ljeto 2020., no u GG redakciji glazba se uvijek sluša, a po našim tekstovima znate da volimo popularnu kulturu.

Zato smo se ohrabrili i s vama podijelili još jednu playlistu, ovog puta to su pjesme koje volimo ovog ljeta. 

Iako smo i kalendarski i klimatološki već u najtoplijem godišnjem dobu, pjesma ljeta još nije odabrana. Prošle godine to je bila "Old Town Road" Lil Nas X-a i Billyja Cyrusa, a ove godine blizu su Harry Styles i Dua Lipa, koji su sjajno prošli sa svojim novim studijskim albumima objavljenima prije nekoliko mjeseci, kao i The Weeknd. 

No, puno je tu kandidata, a ubacili smo, naravno i neke domaće te regionalne uspješnice koje ćemo slušati tijekom ovih vrućih mjeseci, neovisno o tome jesmo li kod kuće ili na moru. 

I dok su prethodnih godina ljetni hitovi gotovo isključivo bile brze, vesele pop pjesme, primjećujemo kako ove godine više volimo chillati uz nekakav r&b, lagani indie pop/rock i slične sanjarske, melankolične žanrove. Valjda jer se tako i osjećamo - ali bez brige, imamo dovoljno plesnih stvari za obožavatelje nešto bržih ritmova.

Našu playlistu preslušajte na Apple Musicu ili na Deezeru

A što vi slušate ovog ljeta?