IZ RIJEČKOG DOMA

Glazbena poslastica jazz pijanista: Zvjezdan Ružić uljepšao nam je dan 

10. travanj 2020.
Fotografije: Ana Mihalić
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Pijanist Zvjezdan Ružić samo je za vas snimio skladbu iz svog riječkog doma. Veseo, vedar i razigran video je pred vama, ali i naš autor koji nam donosi optimističnu poruku. Ništa manje nismo ni očekivali.

Pijanist, aranžer i skladatelj Zvjezdan Ružić iz izolacije u svom domu u Rijeci uljepšao nam je dan odsviravši skladbu na svojem klaviru samo za nas. Cijenjeni jazz pijanist do sada je objavio tri albuma, osvojio dva Porina, a nedavno je "podigao prašinu" nastupom s Josipom Lisac na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića. 

Nastupio je u prestižnim dvoranama poput Schoenberg Halla na sveučilištu UCLA u Kaliforniji i u Cadillac Shanghai Concert Hallu, najstarijoj koncertnoj dvorani u Šangaju, dok ga je suradnja s 2Cellos odvela putevima Australije, Novog Zelanda i Japana, gdje je nastupio u Tokiju u čuvenoj Areni Budokan. Solo piano albumom "Delightful F" i koncertom u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog oduševio je jednako publiku i struku, a nama u izolaciji je sada uljepšao dan.