GG binge

Gledamo princezu Dianu u novoj ‘Kruni‘ i novu seriju Lene Dunham

30. listopad 2020.
Fotografija: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Studeni obećava kad pričamo o novim serijama i filmovima. S obzirom na vremenske i epidemiološke uvjete, vrijeme je za full binge mode.

Jesen i zima inače su vrijeme kad se povlačimo u domove, a ove će godine to posebno biti tako jer će sadržaja vani biti puno manje nego što smo inače naviknuli. Zato će nam streaming servisi stvarno dobro doći. Izabrali smo najbolje od novih serija i filmova koji dolaze na streaming servise u studenom. 

The Crown

Raskošna serija o britanskoj kraljevskoj obitelji na Netflix dolazi 15. studenog s 4. sezonom. Najskuplja serija u povijesti - da, skuplja i o d "Igre prijestolja" - ulazi u 80-e, možda i najzanimljiviji period. Olivia Coleman glumi kraljicu Elizabetu II, a Gillian Anderson dolazi kao - Margaret Thatcher. U desetljeću smo u kojem princ Charles upoznaje i ženi se princezom Dianom, koju glumi Emma Corrin. Trailer je izašao prije nekoliko sati, a obećava fantastičnu sezonu. Jedva čekamo.

Industrija

Nova serija Lene Dunham, autorice hvaljenih 'Girls' prati pripravnike u međunarodnoj investicijskoj banci u Londonu. Ambiciozni dvadesetineštogodišnjaci pokušavaju se snaći u korporativnom okruženju, zablistati na poslu, ali i žonglirati međusobne prijateljske, intimne i konkurentske odnose, kao i vlastite granice, prošlost i društveni background. U igri je puno novca, ali je li sve u tome? Na HBO GO prvu epizodu gledajte 10. studenog.

Hillbilly Elegy

Temeljen na stvarnim događajima, odnosno memoarima J.D. Vancea, film Rona Howarda na Netflix dolazi 24. studenog. Pratimo studenta Yalea koji se vraća u svoj rodni gradić i suočava sa svojom nefunkcionalnom obitelji. Prisjeća se odrastanja u apalačijanskoj obitelji - svoje majke, koja je imala problema s ovisnošću cijeli život, bake i svega što su prošli. Život tri generacije i njihovo traženje tzv. američkog sna. U glavnim ulogama su Gabriel Basso, Amy Adams i Glenn Close, a trailer obećava punokrvnu obiteljsku dramu.

His House

Britanski triler na Netflixu se pojavio u petak, 30. listopada, a premijeru je imao na Sundance filmskom festivalu. Pratimo priču dvoje izbjeglica iz Zapadnog Sudana koji uspiju dobiti azil u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pobjegli od užasa rata, nadaju se boljem životu, no uskoro postaje jasno da to nije tako jednostavno. Kuća u kojoj su smješteni skriva nepoznate užase o kojima ne smiju nikome ništa reći jer ne žele biti deportirani. Horor dramu režirao je Remi Weekes, a u glavnim su ulogama Wunmi Mosaku, Sope Dirisu i Matt Smith.

Stjuardesa

Kaley Cuoco u ovoj triler-komediji glumi stjuardesu koja se budi u Dubaiju, mamurna, pored mrtvog tijela. Ne sjeća se ničega, a u strahu odlučuje kako neće zvati policiju nego nastavlja s obvezama - ukrca se na avion za New York. U SAD-u je dočekuje FBI s pitanjima oko njezinog boravka u Dubaiju. Još uvijek nesigurna u ono što se dogodilo, počinje se pitati tko je ubojica i je li moguće da je to - ona. Prve tri epizode na HBO GO pogledajte 26. studenog.