Mirisna svijeća

Grace Jones & mirisna kapsula koja vodi na Jamajku

12. rujan 2022.

Fotografije: Promo

Ikona mode i glazbe udružila se s brendom Boy Smells kako bi stvorila jedinstvenu, spicy mirisnu svijeću koja će začiniti svaki prostor.

Grace Jones, pjevačica, glumica i ikona, sedamdesetih i osamdesetih godina rušila je barijere rodnih modnih uloga - nosila je dizajn Thierryja Muglera, Isseyja Miyake i mnogih drugih. Sada je spremna za novi korak u karijeri - u suradnji s parfemskom kućom Boy Smells, Grace Jones predstavila je mirisnu svijeću koja nosi jednostavno ime - Grace.

image

Grace Jones

Androgini pristup modi i stilu pretočen je u ovaj mirisni projekt - svijeća dolazi u limitiranom izdanju i temelji se na uniseks mirisima. Iz brenda poručuju, više je riječ o mirisnoj kapsuli koja vodi na putovanje na Jamajku, nego o samo još jednoj mirisnoj svijeći na tržištu. Grace je, naime, rodom s Jamajke, i u ovaj parfem pokušala je pretočiti svoja sjećanja o mirisima iz djetinjstva i kišnim danima koji bi sa tla podignuli oblak raskošnih mirisa. Svijeća se temelji na paprenim notama - u gornjoj bazi nalaze se crni papar i bergamot, u sredini su frezija, lopoč i turska ruža. Miris koji je željela uloviti je miris kiše koji pada na suho kamenje i diže mirise tamošnje kuhinje, zemlje i prirode. "Seksi, androgino, zemljano. Kako drugačije da opišem ovu svijeću, svakako u sebi sadrži nešto misteriozno", rekla je Jones i pozvala da je isprobamo. 

image

Grace svijeća dolazi po cijeni od 340 kuna, a može se naručiti ovdje