Robinzonski turizam

Hotel koji poziva na odmor od tehnologije i povratak sebi

30. travanj 2022.

Fotografije: Terrestre Hotel

Smješten na jugu dalekog Meksika a okrenut prema Tihom oceanu, hotel Terrestre specifičan je zbog toga što ga luksuz svodi na minimum.

Poželite li nekad ugasiti mobitel, zatvoriti laptop i na nekoliko sati se praviti da virtualni svijet ne postoji? Ili da vi ne postojite za virtualni svijet? U ovo ludo doba konstantne dostupnosti i hiperinformiranosti, jača jedna specifična grana turizma. Riječ je o luksuznim robinzonskim hotelima koji pozivaju na samotnički život u prostoru koji je u potpunosti integriran u prirodu. Tamo nećete zateći produžne kablove ili kupaonicu s keramičkim pločicama, a ponekad izostaju čak i zidovi. Za odmor u takvom ambijentu treba hrabrosti, ali jednom kad se odvažite na takvo iskustvo i zaljubite u njega, vratite izgubljeno jedinstvo s okolišem i otkrijete dijelove sebe koje ste bili zaboravili, to iskustvo nećete htjeti mijenjati ni za što.

Takav je i hotel Terrestre koji se nalazi na samom jugu Meksika, na obali Tihoga oceana. Sadrži četrnaest vila od kojih svaka ima privatni bazen, a dizajnom odgovara okolišu. Materijali korišteni pri izgradnji lokalni su: zemlja, drvo, cigla i nešto malo betona predstavljaju težnju dizajnera i arhitekata iz tima Taller de Arquitectura X, na čelu s arhitektom Albertom Kalachom, da nježno ukomponiraju prostor u okolnu prirodu, odnosno glinu i pijesak. Namještaj je po narudžbi dizajnirao poznati meksički dizajner Oscar Hagerman, a osim egzotično minimalističkog interijera, vile obogaćuju i prekrasni vrtovi i terase.

image

Fotografije: Terrestre Hotel

Hotel se napaja pomoću solarne energije, a svoje goste potiče na to da se odvoje od tehnologije, udahnu zrak iz netaknute prirode i sinkroniziraju dan s kretanjem sunca. Prostor za wellness onakav je kakav su uživali naši davni preci, a njegov luksuz odiše upravo iz povratka korijenima i okrepljujućem načinu života. Sastoji se od kade s hladnom vodom, parne kupke i vanjskog tuša. Podsjetit će vas na to da vam ništa više nije ni potrebno za potpuni odmor, okrepu i užitak.