Luksuzna vjenčanja postaju hit!

Hrvatska dobiva novo cool odredište za mladence

13. rujan 2020.
Luksuzna vjenčanja

Cijene će biti prihvatljive, ponuda fantastična, a ˝zahtjevne˝ mladenke napokon dolaze na svoje.

Luksuzna vjenčanja dugo su vremena bila rezervirana za ˝duboke džepove˝, no čini se kako to više neće biti tako. Naime, neke statistike govore kako je svako deseto vjenčanje u Hrvatskoj luksuzno, no izgleda da će se taj postotak uskoro popraviti. Do sada su luksuzna vjenčanja često vezivali za tvrđavu Lovrijenac u Dubrovniku, dvorac Trakoščan ili pak otok Brijuni, no sada Zagreb postaje to otmjeno mjesto. Stil koji njeguju golf resorti te priroda koja ih okružuje, nude nevjerojatan dojam, a ako još uzmemo u obzir da je riječ o lokaciji koja je tek desetak minuta autom od centra, onda je jasno da luksuzna vjenčanja više nisu niti preskupa, a niti predaleka.

image
Luksuzna vjenčanja

Na golf terenima je Saša Majetić, inače direktor tvrtke Zeleni svijet, mladencima otvorio mogućnost da imaju vjenčanje kakvo možda nisu ni mislili da mogu imati. I to sve nedaleko od  zagrebačke Arene. Naime, odlučio je otvoriti „Clubhouse golf“, a sve s idejom kako bi moderna vjenčanja s prelijepim interijerom i pogledom na dva jezera, od sada bila dostupna po daleko nižim cijenama.

image
Luksuzna vjenčanja

˝Sama lokacija može olakšati posao za dojmom luksuza, ali luksuznim prostorom mogu se učiniti i dvorane, tvornice. Kada je riječ o luksuznim vjenčanjima obično se radi o lokacijama koje imaju tvrđavu, jezero ili je u blizini mora te nekog spomenika kulture. Tu je potrebna jaka logistika, no sve u svemu dojam prostora je jako važan, kao i gastronomski događaj, vrhunsko osoblje, dizajn cvijeća ali i odlična rasvjeta. Za takva vjenčanja nema mjesta za greške˝, govori Saša Majetić čiji će prekrasan interijer već početkom naredne godine nuditi čak 170 sjedećih mjesta, a bit će moguće i organizirati čin vjenčanja s matičarom.

image
Luksuzna vjenčanja

Zbog novonastale situacije mnogi su svoja vjenčanja odgodili za narednu godinu, a nekoliko stotina eura po stolici od sada će biti moguće dobiti za 70 ili 80 eura. Cijena je to koja od sada nudi otmjeno vjenčanje, nezaboravno zadovoljstvo i pravi užitak za sva nepca, no ne treba izostaviti niti to da se vjenčanja na golf terenima svugdje u svijetu smatraju najekskluzivnijima. Poznato je i da su mladenke puno ˝zahtjevnije˝ kod organizacije ovog dana, a naš sugovornik ističe da će brigom o najsitnijim detaljima i potpunom individualizacijom zadovoljiti i one najzahtjevnije. S druge strane, njihove jače polovice najčešće brinu tek o hrani i piću. Ipak, važan je to detalj budući da će gosti kasnije prepričavati kakav je bio gastro događaj.

image
Saša Majetić

˝Što se tiče hrane, najprije s mladencima vidimo kakvu bi hranu željeli i kakve običaje imaju. Jako je važno da se pazi na serviranje. Sve mora izgledati na najvišoj razini. Meni se najčešće kreira kombinacijom tradicionalne i moderne kuhinje, a namirnice su uglavnom domaće. Mora se paziti i na inventar na kojem se hrana servira, ali važan je i personal koji sve to prezentira. Da bi hrana bila savršena, ona se mora pripremati na samoj lokaciji jer u suprotnom gubi na kvaliteti. Ukoliko je riječ o strancima svakako treba paziti na jela koja su karakteristična za njihov kraj, a kako bi sve prošlo bez greške nerijetko u žiriju za odabir jela sjede mame, bake ili tate˝, otkriva Saša Majetić čiji novi prostor ˝Clubhouse golf˝ već sada slovi za prostor koji će Zagreb učiniti destinacijom za luksuzna vjenčanja.