EU Advent

Humanitarni Cooking Duel počinje danas

30. studeni 2022.

Fotografije: Press

Sjajan "scenografski" okvir, izvrsna hrana, fenomenalna glazba - kud više?

Nakon prepunog otvorenja Adventa u subotu i prave navijačke atmosfere u nedjelju, na Europskom trgu ostatak ovog tjedna posjetitelje očekuje puno dobre muzike, humanitarni kulinarski dvoboj, navijačka zona za utakmicu s Belgijom i najbolji tulum za vikend na otvorenom.

image

Fotografije: Press

Prvi od pet humanitarnih Diners Club Cooking Duela očekuje nas danas, 30. studenog od 16 sati. Na prvom Diners Club Cooking Duelu kuhat će chef zagrebačkog Pojoda Nautic Cluba i bogatog inozemnog iskustva Christian Kiki Misirača s jedne strane i Pepi Jogarde, jedan od omiljenih zagrebačkih DJ-eva s druge strane. Poznato je, da je chef Kiki stvarao gastro trendove, kuhao u najrazvikanijim kuhinjama New Yorka, za niz naših predsjednika i sudjelovao u brojnim kulinarskim emisijama.

image

Fotografije: Press

Manje je poznato da Pepi osim dugogodišnje glazbene karijere, voli kuhati, sadi svoju hranu, ima vlastite vinograde i profesionalno proizvodi pjenušavo vino. Za posjetitelje i žiri pripremiti će polpete od hobotnice, dok će Pepi kuhati žgvacet sa orecchiettama. Cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu darovat će se Udruzi UNUO koja omogućuje ugostiteljsko obrazovanje osobama s invaliditetom. U donaciji udruzi će dodatnim iznosom sudjelovati i Erste Card Club, čijoj će se humanitarnoj inicijativi Dine for Change, pridružiti chefovi, sudionici ovog duela koji u tu svrhu daruju svoj honorar.

image

Fotografije: Press

Diners Club Cooking Dueli nastavit će se potom svaki četvrtak popodne od 16 sati, a prikupljat će se sredstva za UNUO, tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu. Program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga "O slanom i slatkom", a osim plesanja i kuhanja, zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi podrže ovu humanitarnu akciju.

image

Fotografije: Press

Kroz tjedan su za glazbu zaduženi D-Gree i Hrwo E, u srijedu nakon kulinarskog dvoboja Pepi Jogarde predstavlja Polka night, dok u četvrtak nakon utakmice atmosferu preuzima DJ Bizzo. Vikend počinje u petak kad plesne ritmove biraju Tomo Ricov i Vedran Rako, subota predstavlja domaću vrlo uspješnu etiketu Imogen Recordings tj. vodeće snage underground disko i house scene, te vlasnike i producente Imogena; Iliju Rudmana i Antonia Zuzu. Tjedan zatvara DJ Zak u nedjelju od 16.30 sati.