Blagdanska inspiracija

Imamo ideje za najljepše pisanice

03. travanj 2021.
Fotografija: Unsplash
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Bez obzira za koji stil ukrašavanja se odlučili, preporučujemo da u bojanju pisanica uživate i pustite da vas vodi kreativnost.

Dodatna ideja za ukrašavanje blagdanskog stola nikada nije na odmet, a onih za bojanje pisanica ne nedostaje na društvenim mrežama. Domaći i strani kreativci već su pripremili svoje pisanice i odjenuli ih u tradicionalno, ali i moderno, elegantno ruho. 

Ove godine naglasak je stavljen na minimalizam - naravno, pisanice u šarenim bojama uvijek su dobrodošle na raskošno postavljenom uskršnjem stolu, no ako želite isprobati nešto jednostavno, a jako efektno, imamo nekoliko ideja. Minimalističke pisanice u bijeloj boji jako su trendi, upotpunjene nježnim proljetnim cvjetovima, propupalim granama ili maslinovim grančicama. Kreativci predlažu i jednostavni izgled neobojenih jaja kojima uz marker crne boje možete dati lice, oči ili samo usne - pustite mašti na volju. Dodatno će ih ukrasiti salveta zavezana tako da tvori oblik zečjih ušiju. 

Umjesto umjetnih boja, pokušajte iskoristiti one prirodne - crno vino za crvenu boju, kurkuma za žutu, špinat ili blitva za zelenu, a crveni luk za neutralne zemljane boje. Aranžirajte ih uz cvjetne bukete, manje ili veće, stavite ih umjesto u košaru u kutiju od jaja koju također možete prigodno ukrasiti. 

image

 
image

 
image