Weekend getaway

Imamo itinerarij za produženi vikend iz snova

21. lipanj 2022.

Fotografija: Ashley Winkler/ Unsplash 

Paula Tilić/ Sponzorirani sadržaj

I kad nam se ne posreći s blagdanima i praznicima, naš je savjet da si produljeni vikend stvorite sami. Spontano se spakirajte i provedite nekoliko prekrasnih dana uz obalu. Naš prijedlog? Opatija!

Na sjecištu austrijske, mađarske, talijanske i hrvatske kulture, na raskrižju mora, neba i gradske dinamike, zaklonjena Učkom, a ispružena prema Jadranu, rasprostranila se u predvorju Istarske županije prekrasna Opatija - omiljena destinacija za produženi vikend. To se posebno odnosi na ovo ljeto, kada vam osim svoje standardne ljepote pruža i pregršt mogućnosti. Za vas smo kreirali itinerarij za savršen odmor, s kojeg ćete ponijeti one najdragocjenije suvenire: prekrasne uspomene.

image

Amadria Park Hotel Milenij
Fotografija: Amadria Park

image

Restoran Argonauti
Fotografija: Amadria Park

Četvrtak

Stigavši u Opatiju, produljite ravno u slavan, omiljen hotel s pet zvjezdica, Amadrijin Milenij. Smješten u raskošnoj vili iz doba Habsburgovaca, omogućit će vam da se opustite kako i zaslužujete, uz šum mora i najljepši pogled, začinjen sofisticiranom elegancijom koju podrazumijeva luksuz, i vrhunskom uslugom. Detalji koje ćete zateći u sobi zaista će vas transportirati u minula vremena i možda nagovoriti da usporite tempo, prepustite se slatkim užicima i zaboravite na obaveze, mailove, poruke i rasporede.

image

Sissi & Franz Joseph Suite s dvije terase i pogledom na more
Fotografija: Amadria Park 

Dan provedite neopterećeno šećući Opatijskom rivijerom. Prepustite se slučaju i sudbini i dozvolite najdražem kvarnerskom gradu da vam u život donese dašak magije. Ručajte u fantastičnom restoranu Sveti Jakov, isprobajte gurmanske delikatese inspirirane autohtonom kulturom i pripremljene od domaćih namirnica. Počastite se dnevnom čašom bijelog vina kao uvertirom za večernju rapsodiju melodije koja vas čeka na terasi hotela Milenij, gdje će svaki četvrtak u sklopu Gala večeri nastupati Ante Gelo, jedan od naših najpoznatijih gitarista čije izvedbe diraju u dušu, um vraćaju uspomenama, a iskustvo čine nadrealnim. Gala večeri četvrtkom prilika su i da obučete onu posebnu haljinu za koju samo tražite priliku, da zablistate poput filmske zvijezde i da se, na koncu, podsjetite na to koliku moć nad duhom i emocijom ima glazba. Uvjerite se osobno, ako već niste, u čaroliju Geline gitare koja je s razlogom okrunjena tolikim nagradama. Dozvolite njegovoj glazbi da zagospodari trenutkom, u ambijentu na razmeđu vremena, u atmosferi iz ruskih romana.

image

Glazbenik i skladatelj Ante Gelo
Fotografije: Božidar Vukičević/CROPIX

image

Terasa hotela Milenij
Fotografija: Amadria Park

image

Restoran Sveti Jakov
Fotografija: Amadria Park

Petak

Gostima Amadria hotela pruža se mogućnost odlaska na izlet na neki od okolnih otočića, u privatnom aranžmanu s personaliziranom uslugom. Yacht getaway na jedan dan opskrbit će vas onom energijom koju ste tražili po svim krivim mjestima - jer čitavo vas je vrijeme čekala na pučini, u šumu valova i mirisu mora, daleko, daleko od obale. Kad se vratite u hotel, preplanuli i umorni od vjetra i sunca, ništa neće biti slađe nego utonuti u zanosne čiste prekrivače udobnog hotelskog kreveta.

Subota

Nakon što jutro provedete u Royal Spa oazi hotela Milenij, istražite duboku, kompleksnu i sadržajnu povijest grada Opatije. Proučite fasade kuća i građevina koje isprepleću austro-ugarsku, jugoslavensku i modernu arhitekturu. Potražite umjetničke dragulje na pročeljima zgrada. Zatvorite oči i na trenutak zamislite kako su sve te ulice izgledale sedamdesetih, pedesetih, kako u devetnaestom stoljeću? U toj će vam avanturi pomoći Retro Tour Opatija Concept - iznajmite svoj vintage automobil, prepustite se u ruke iskusnom vozaču i maštajte!

image

Opatija Riviera Vintage Tour
Fotografija: Amadria Park

Nedjelja

Nasuprot jučerašnjem retro iskustvu, danas bacite pogled u budućnost. U zadnji dan vašeg idealnog produljenog vikenda nije zgorega unijeti i dašak adrenalina, prepustiti se avanturističkom duhu koji ste možda potisnuli i istražiti onaj dio sebe koji ne poznaje granice. Iznajmite Ferrari i uputite se do Voloskog ili Mošćeničke Drage. Uživajte u zanosnoj prirodi u koju se ušuškala sama Opatija. Kreirajte prekrasne uspomene, stvarajte one priče koje ćete još dugo kasnije prepričavati.

image

Ferrari Experience
Fotografija: Amadria Park

Sadržaj nastao u suradnji Glorije Glam i Amadria Park hotela